Fortnite visează la metavers: ce au lansat și ce poți face mai nou

Fortnite visează la metavers: ce au lansat și ce poți face mai nou

„Party Worlds” sunt spațiile noi care vin pe Fortnite.

Acestea sunt concepute să se concentreze pe socializare în loc de luptă, a anunțat dezvoltatorul jocului, Epic Games. „Aceste experiențe sunt concepute ca locuri pentru jucători pentru a petrece, a juca mini-jocuri distractive și a-și face prieteni noi”, spune dezvoltatorul, adăugând că „lumile de petrecere” nu pot fi centrate pe „luptă sau daune”.

Pentru a lansa inițiativa, Epic a colaborat cu membrii comunității Fivewalnut și TreyJTH la o pereche de exemple de Party Worlds. Unul este un parc de distracții numit Walnut World, iar al doilea se numește Late Night Lounge și are mai mult o atmosferă de club de noapte. Dezvoltatorul spune că primește trimiteri pentru mai multe spații create de comunitate. Trebuie să folosești eticheta „Party World” pentru o insulă și trimiți propunerea prin acest formular de trimitere.

Un alt pas către un univers conectat

Lumile de petrecere sunt cea mai recentă încercare a Epic de a transforma Fortnite dintr-un joc online competitiv într-un spațiu social online mai larg. Acest lucru a dus deja la numeroase funcții, de la evenimente unice, cum ar fi un concert, în joc, Travis Scott, până la modul Party Royale fără luptă. De asemenea, utilizatorii pot crea deja insule pentru a servi ca spații sociale, mai degrabă decât arene, folosind modul Creativ al jocului. Dar, cu cea mai recentă inițiativă, Epic pare să promoveze și să încurajeze în mod explicit utilizatorii să creeze aceste spații.

Lumile de petrecere, de asemenea, nu se leagă de alte insule, așa că sunt menite mai degrabă ca o destinație decât un „instrument de descoperire”.

Și da, toate acestea se leagă de planurile Epic de a crea un așa-numit „metavers”, un spațiu online 3D complet integrat în care oamenii să existe. Epic nu este singura companie care vizează în mod explicit acest viitor, dar maturitatea tehnologiei Fortnite, ca să nu mai vorbim de popularitatea durabilă a jocului, înseamnă că ambițiile lui Epic merită să fie luate în serios.

Citește și: