Ford investește în toată gama de modele: cum a fost adaptat Ford Focus pentru 2021

Ford investește în toată gama de modele: cum a fost adaptat Ford Focus pentru 2021

Ford a prezentat noua generație a modelului Focus, unul dintre cele mai apreciate vehicule ale mărcii americane. Mașina are un design mai expresiv, sisteme de propulsie electrificate și conectivitate avansată.

Noul Focus are în dotare o nouă generație a tehnologiei Ford SYNC, care permite navigarea conectată în cloud și control vocal optimizat. SYNC 4 este susținut de un ecran central orizontal complet nou de 13,2 inch cu o interfață intuitivă concepută pentru a facilita navigarea într-o gamă cuprinzătoare de funcții de condus și confort. Tehnologia permite, de asemenea, actualizările wireless de software prin Ford Power-Up pentru a îmbunătăți funcționalitatea în timp.

Ford Focus este o poveste de succes de peste 20 de ani, iar atracția sa a fost întotdeauna bazată pe oferirea unui design atractiv și a unei dinamici de conducere de primă clasă. Cu noua generație SYNC 4 care adaugă navigare conectată și cel mai mare ecran din segment, noii clienți de Focus se vor bucura de o experiență digitală îmbunătățită, care se potrivește perfect în viața lor”, consideră Roelant de Waard, director general, vehicule de pasageri, Ford Europa.

Fiecare variantă a modelului Focus beneficiază de detalii de design proprii.

Specificații tehnice

Cu puteri de 125 CP și 155 CP, noua motorizare EcoBoost Hybrid de 1.0 litri cu tehnologie mild-Hybrid de 48 de volți este disponibilă pe noul Focus cu o cutie de viteze manuală în șase trepte. Motorul hibrid înlocuiește alternatorul standard cu unul integrat antrenat de curea, permițând recuperarea și stocarea energiei pierdute în mod normal în timpul frânării într-un pachet dedicat de baterii litiu-ion.

SYNC 4 este susținut de un nou ecran tactil central de 13,2 inch, cu o interfață intuitivă, ceea ce înseamnă că șoferii sunt mereu la distanță de o atingere sau două de orice aplicație, informație sau control de care au nevoie. Noul ecran tactil încorporează, de asemenea, comenzi pentru funcții precum încălzirea și ventilația care au fost activate anterior folosind butoane fizice, rezultând o consolă centrală mai puțin aglomerată. Sistemul oferă, de asemenea, compatibilitate wireless cu Apple CarPlay și Android Auto, permițând integrarea perfectă între funcțiile smartphone-ului și SYNC 4.

Citește și: