Ford, anunțul trist: unde a fost nevoită compania americană să oprească producția

Ford, anunțul trist: unde a fost nevoită compania americană să oprească producția

Criza semiconductorilor afectează tot mai rău industria auto. Compania Ford a fost forțată din cauza penuriei de materiale să sisteze operațiunile la una dintre uzinele sale.

Producătorul american de automobile va suspenda temporar producția în perioada 11-12 octombrie la uzina Hermosillo din Mexic din cauza lipsei de materiale, a declarat joi sindicatul uzinei.

Totuși, muncitorii vor beneficia de salarii în cuantumul a 75% din acesta pentru zilele în care fabrica va fi închisă, a adăugat sindicatul  într-un comunicat.

Printre cele mai cunoscute modele produse la Hermosillo, de către americani, se numără și SUV-ul Bronco Sport.

Compania Ford nu a specificat, însă, care sunt componentele care lipsesc din stocul uzinei, dar cred că toată lumea poate să își imagineze care sunt materialele lipsă.

Producătorii auto, din întreaga lume, s-au confruntat cu o lipsă de microcipuri, în timp ce producătorii au orientat producția către piesele necesare pentru laptopuri, telefoane mobile și jocuri video în timpul pandemiei.

Rivalii General Motors și Volkswagen au suspendat operațiunile de mai multe ori în acest an, asta în timp ce unitatea mexicană Nissan a declarat că va opri temporar producția în octombrie în două fabrici.

Uzinele americane au probleme

Ford a declarat că va reduce producția mai multor fabrici din cauza penuriei de semiconductori care a afectat producția auto globală.

La începutul acestei luni, Ford a declarat că va suspenda producția la uzina Flat Rock, Michigan, și la anumite părți ale uzinei sale din Kansas City.

Ford a declarat că va opri producția la fabrica Flat Rock, unde este construit modelul Mustang. De asemenea compania va înceta producția de Ford Transit la fabrica de asamblare din Kansas City, dar va continua să fabrice camioanele F-150.

În același timp, fabrica de camioane din Kentucky urmează să își schimbe programul de lucru, astfel că, în loc de trei schimburi normale se va lucra pe o singură tură cu program redus.