Firmele românești dau startul recrutărilor. E nevoie acută de forță de muncă, dar nu sunt doritori

Firmele românești dau startul recrutărilor. E nevoie acută de forță de muncă, dar nu sunt doritori

Managerii din România au mare nevoie de personal, companiile având acum cele mai ridicate intenții de angajare din ultimii 12 ani. Totuși, firmele privesc cu scepticism către piața muncii, din cauza penuriei acute de forță de muncă ce macină țara noastră în ultimii ani.

Potrivit celui mai recent sondaj trimestrial ManpowerGroup referitor la perspectivele angajării de forță de muncă, companiile românești au cele mai ridicate intenții de angajare din ultimii 12 ani. Din nefericire, însă, intenția lor este sabotată de criza forței de muncă, dar și de deficitul de talente.

Țara noastră ocupă al doilea loc în lume la nivelul deficitului de talente. De ce se întâmplă acest lucru? Din cauza așa-zisului exod al creierelor. Pe fondul slabei salarizări din România și a opțiunilor relativ limitate de dezvoltare, profesioniștii, oamenii talentați, aleg să plece din țară către destinații care îi susțin mai mult în carieră. Astfel, am ajuns să avem aproape cel mai mare deficit de talente din lume.

Studiul citat reliefează că ponderea angajatorilor români care raportează dificultăți în ocuparea posturilor vacante se ridică la 84%. Prin comparație, media globală la acest capitol este mult mai mică, respectiv de 69%.

Majoritatea companiilor vor să angajeze, dar nu au pe cine

Conform analizei de piață, aproape o treime (29%) dintre companiile participante la sondaj prognozează creșterea numărului de angajați în ultimul trimestru din acest an, 12% estimează o scădere, iar 55% nu anticipează nicio modificare.

Datele mai arată că perspectivele companiilor nu sunt omogene la nivelul întregii țări, ci diferă de la o regiune la alta. Concret, companiile din centrul României au cele mai optimiste intenții de angajare pentru perioada octombrie-decembrie, cu o perspectivă netă de angajare de 43%.

Companiile din București-Ilfov se așteaptă la un număr mare de angajări în trimestrul patru, cu o previziune netă de angajare de 27%, cea mai puternică din ultimii 13 ani.

Sondajul ManpowerGroup include 45.000 de angajatori din 43 de țări. În România, sondajul privind intențiile de angajare a fost realizat prin intervievarea unui eșantion reprezentativ de 631 de angajatori.

Citește și: