07 apr. 2021 | 18:00

Femeia care, la 89 de ani, are selfie-uri mai tari decât o să-ți faci tu vreodată

ACTUALITATE
Femeia care, la 89 de ani, are selfie-uri mai tari decât o să-ți faci tu vreodată

Nu mai e nimic impresionant în ziua de azi la un selfie. Toată lumea face sute de selfie-uri în vacanță, la restaurant, în club sau pe stradă. Selfie-urile sunt populare în rândul tinerilor și eventual și printre adulți. Mai rar vezi un om în vârstă să-și facă selfie. Cu toate acestea, această femeie de 89 de ani este o excepție.

Să înveți ceva nou poate fi o provocare, dar uneori te poate duce în locuri pe care nu ți le-ai imagina niciodată. Kimiko Nishimoto avea 72 de ani când a luat o cameră și aceasta i-a transformat viața în ultimii 17 ani. Acum, la 89 de ani, se bucură de o atenție larg răspândită pentru fotografia ei creativă de autoportret.

Nishimoto are un simț al autoironiei care se reflectă în compozițiile ei bizare. În timp ce mulți oameni sunt preocupați să-și găsească unghiurile cele mai bune și să poarte ținute elegante, Nishimoto alege să se îmbrace în costume ciudate și să se plaseze în situații amuzante – cum ar fi să se agațe de o sârmă pe care se usucă rufele, să se lovească cu o lopată sau să alerge după o mașină.

Fotografiile lui Nishimoto te fac să zâmbești și să o feliciți pentru curajul ei de a se prosti în poze și de a fi naturală. Datorită acestor fotografii, spune ea, și-a găsit fericirea creativă.

Acest selfie costă peste 50.000 de euro. Ce are atât de special?

Neil Armonstrong a fost pe Lună și a făcut un singur selfie. Singura fotografie a lui Neil Armstrong pe Lună și primul „selfie spațial”, sunt scoase la licitație alături de alte mii de alte fotografii rare din „epoca de aur” a explorării spațiale.

Colecția „Voyage to Another World”, de 2.400 de fotografii, lansată la casa de licitații britanică Christie’s, include primele imagini ale Pământului din spațiu, suprafața lunară, partea întunecată a lunii, pasajele spațiale și pasajele Lunii, potrivit unui comunicat de presă de la casa de licitații.

Vedeta licitației este un selfie inedit al lui Armstrong, primul om care a pus piciorul pe Lună, în timpul misiunii Apollo 11 din 1969.