Facebook și Instagram se ”îmbârligă” și mai mult: schimbarea pe care nu ți-o doreai

Facebook și Instagram se ”îmbârligă” și mai mult: schimbarea pe care nu ți-o doreai

Facebook promovează noul mod de a crea și descoperi videoclipuri amuzante pe Instagram. Noua funcție Reels este un concept similar cu TikTok.

Compania deținută de Mark Zuckerberg, își aduce aplicația în News Feed, ea nu este doar pentru Instagram. Începând de acum, rețeaua de socializare aduce oficial creații cu conținut video pe platforma sa. Odată cu această modificare, utilizatorii vor putea realiza Reels în aplicația principală Facebook. Astfel, platforma va recomanda videoclipurile în fluxurile de știri ale utilizatorilor.

Facebook a testat, pentru o perioadă, diferite moduri de a scoate Reels din Instagram. Astfel că, luna trecută a început să experimenteze funcțiile de postare încrucișată. Acum, testează și o caracteristică care permite creatorilor Reels de pe Instagram să își promoveze videoclipurile, direct în fluxul de știri Facebook. Acest lucru este posibil și dacă nu ai un cont de Instagram.

Modul de combinare a devenit tot mai important pentru Facebook.  Compania a adăugat, în mod constant, funcții care încearcă să ademenească creatorii de conținut video spre platforma sa. Acum, ei vin cu un program bonus ”invite-only” care apare odată cu lansare Reels și vrea să încurajeze creatorii să înceapă să posteze pe platformă.

Potrivit The Wall Street Journal, Facebook se străduiește foarte tare să atragă adolescenții și creatorii mai tineri pentru a posta conținut original pe platforma sa. Asta vine ca urmare a faptului că acest tip de utilizatori petrec mult mai mult timp pe TikTok, decât pe Facebook.

Ce este Reels?

Reels vă permite să creați videoclipuri distractive pentru a le distribui prietenilor sau oricui de pe Instagram. Cu ajutorul lui se pot edita clipuri video de 15 secunde cu sunet, efecte și instrumente creative. Reels oferă oricui șansa de a deveni creator pe Instagram și de a ajunge la un public nou. Pentru partea audio poți căuta melodii din biblioteca de muzică Instagram. Pentru efecte de realitate augumentată poți selecta unul dintre numeroasele elemente din galeria creată de platformă.

Citește și: