31 aug. 2021 | 18:15

Schimbarea Instagram care ne vizează pe toți, dar este pentru binele copiilor

ACTUALITATE
Schimbarea Instagram care ne vizează pe toți, dar este pentru binele copiilor

Instagram este  una dintre cele mai răspândite rețele de socializare printre tinerii din România și din lume. Pentru a-ți putea crea un cont pe ea, printre alte informații trebuie să furnizezi și data nașterii.

Până acum, această cerință a fost opțională. De acum, se pare că  va trebui să oferi data nașterii pentru a avea un cont pe Instagram. Facebook, compania mamă a platformei a anunțat luni că Instagram ne va cere această informație în mod obligatoriu.

Astfel că, ea le va solicita utilizatorilor data nașterii, atunci când deschid aplicația. Dacă acesta nu și-a furnizat data de naștere, el este sfătuit să o facă de acum. Pe viitor acest fel de informație nu mai este opțional.

Ce se va întâmpla daca nu ne dăm data nașterii?

Dacă nu te conformezi acestei cerințe, platforma îți va solicita acest lucru prin mai multe notificări. Dacă nici așa nu dai curs cerințelor, contul tău va fi restricționat până când vei da această informație.

Compania Facebook, care deține platforma bazată pe imagini va folosi o tehnologie de inteligență artificială. Aceasta are scopul de a verifica dacă utilizatorii își dezvăluie data reală a nașterii. Sistemul se bazează pe postările anterioare, în principal.

Compania lui Mark Zuckerberg face asta pentru a proteja utilizatorii minori de conținutul nepotrivit de pe Instagram. Așa cum știm toți, rețelele de socializare sunt foarte bogate în conținut de tot felul. Postările de pe platformă în format de fotografie sau video sunt de toate felurile și pentru toate vârstele.

Algoritmul de distribuție al postărilor, va putea să selecteze diferit informațiile și postările care ajung pe contul minorilor. Asta evident că se poate face doar dacă utilizatorii își dau data de naștere reală.

De asemenea. această informație va ajuta Facebook să selecteze diferit conținutul relevant pe grupe de vârstă.