Facebook Messenger sărbătorește. Cu ce vine nou la această aniversare

Facebook Messenger sărbătorește. Cu ce vine nou la această aniversare

Facebook Messenger sărbătorește zece ani de când a fost lansat prima dată. În luna august 2011, aplicația gratuită de mesagerie a început să funcționeze. De atunci miliarde de utilizatori o folosesc lunar. Cu această ocazie, Facebook vrea să marcheze evenimentul cu noi funcții tematice pentru ziua de naștere.

Actualizările se referă la versiuni ” ziua de naștere” a mai multor funcții existente, cum sunt emoji cu sunet, efecte AR, stickere și teme de chat. Utilizatorii vor putea să trimită bani prietenilor ca și „cadou de ziua de naștere” prin Facebook Pay. Prin Facebook Pay tratezi această tranzacție ca orice altă plată la care , dacă vrei, mai adaugi animații de sărbătoare.

Aplicația adaugă, de asemenea, un nou tip de mini-joc la chat-urile cu „jocuri de sondaj”. Funcția permite prietenilor din grup să participe la sondaje interactive. De exemplu, care membru al grupului este mai probabil să facă ceva anume.

Ce alte funcționalități pregătește Facebook?

Noile efecte de ziua de naștere, jocurile de sondaj și plata unui cadou se vor lansa acum, cu această ocazie. Messenger a previzualizat o altă caracteristică ce va putea fi lansată în viitor. Aceasta se referă la ”efecte de cuvinte”. Ea va permite utilizatorului să asocieze unui emoji un cuvânt sau o expresie pentru a declanșa o animație în chat similară cu efectele speciale ale iMessage.

Toate acestea ne arată cât de mult s-a schimbat Facebook Messenger de la prima lui lansare în 2011. Dacă acum 10 ani era doar o aplicație de chat de baza, astăzi, a ajuns să fie plină de funcționalități și foarte utilizată.

Faptul că ea s-a dezvoltat atât de mult. a împins utilizatorii să îți lege DM-urile Instagram de contul lor de Facebook. Deși nu a spus când, compania dorește ca acest tip de legătura ”comunicare cross-app” să o realizeze și pentru WhatApp. 

„Trebuie să reconstruim toate aceste caracteristici într-un mediu criptat de la un capăt la altul și să le facem pe deplin funcționabile”, a spus șeful de la Facebook Messenger, Stan Chudnovsky. ”Este aproape ca și cum am încerca în mod constant să ne recuperăm pe noi înșine”, a adăugat el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: