Instagram începe să lupte împotriva manifestărilor de ură din online: funcția care trebuia să existe de la început

Instagram începe să lupte împotriva manifestărilor de ură din online: funcția care trebuia să existe de la început

Instagram lucrează constant să-și îmbunătățească rețeaua de socializare virtuală, iar cea mai nouă actualizare este menită să reducă nivelul masiv de ură care îți este servit în fiecare zi pe platformă.

Prin intermediul unui nou update introdus pe platformă, compania americană deținută de Facebook a implementat mai multe mecanisme pentru a filtra comentarii și cereri de urmărire, mai ales când vine vorba de postări foarte populare. Dezvoltarea acestor instrumente vine ca o consecință a abuzului de rasism care a făcut valuri pe internet în urmă cu câteva săptămâni împotriva jucătorilor britanici care au ratat niște lovituri de la 11 metri în finala Campionatului European de Fotbal.

Noile funcții de pe Instagram menite să reducă ura

Numele noilor opțiuni anunțate recent de Instagram sunt Limits și Hidden Words. Acestea au ca scop să reducă ura și manifestările de abuz la postările aflate în trending, conform anunțului de pe blogul oficial al companiei. Update-ul este menit să-și protejeze utilizatorii, mai ales creatorii populari de conținut și vedetele care își doresc să nu mai vadă mesaje de hărțuire, rasiste, homofobe și sexiste în comentarii și cererile de mesaje directe.

Limits este disponibilă de astăzi și permite utilizatorilor să ascunde comentariile sau cererile de DM de la utilizatori care fie nu-i urmăresc sau au început de curând să-i urmărească. În plus, aplicația va afișa un avertisment agresiv și va restricționa posibilitatea de a mai posta mesaje dacă cineva încearcă să publice conținut ofensator. Înainte, era emis întâi un avertisment, iar în cazul unei greșeli ulterioare erau implementate restricții.

”Analiza noastră scoate la iveală că foarte multă negativitate orientată către persoane publice vine de la oameni care nu-i urmăresc sau au început de curând să-i urmărească de curând și nu fac decât să abuzeze într-un moment”, a atras atenția șeful Instagram Adam Mosseri.

Cealaltă opțiune, intitulată Hidden Word, permite utilizatorilor să filtreze mesajele abuzive din cererile de contact. Dacă o cerere conține orice cuvânt ales de tine ca filtru, este plasat automat într-o folder ascuns pe care poți opta să nu-l deschizi niciodată, chiar dacă nu este șters instant.