Facebook face viața mai ușoară părinților români: funcția care ar putea face minuni, disponibilă acum

Facebook face viața mai ușoară părinților români: funcția care ar putea face minuni, disponibilă acum

În mai multe țări ale lumii, Facebook contribuie la identificarea și localizarea copiilor dispăruți printr-un mecanism intitulat AMBER Alert. Acum, a ajuns și în România.

În parteneriat cu Poliția Română, Facebook a anunțat introducerea sistemului AMBER Alert pe teritoriul țării noastre. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat al companiei și vizează un mecanism pentru localizarea copiilor dispăruți.

Alertele vor apărea în fluxul informațional al utilizatorilor și vor include informații detaliate și o fotografie a copilului. Oamenii vor putea să acceseze alerta și ulterior, pentru detalii pe care le-au pierdut din vedere la momentul respectiv și, mai important, să o distribuie către prieteni.

”Suntem mândri să colaborăm cu Poliția Română pentru a aduce AMBER Alert la dispoziția comunității românești, pentru a ajuta copiii și familiile acestora. Atunci când un copil este dat dispărut, cel mai important lucru pe care îl putem face este să transmitem informații publicului cât mai repede posibil. Prin intermediul alertelor AMBER de pe Facebook, care oferă informațiile corecte persoanelor potrivite, într-un timp scurt, sperăm să reunim copiii dispăruți cu familiile lor.”, atrage atenția Emily Vacher, director Facebook pe partea de Trust & Safety (Încredere și Siguranță).

„În cazul unui copil răpit, orice informație despre el, care ajunge la noi, poate însemna o șansă mai mare de a-l găsi în viață, sănătos. Distribuirea mesajului prin platforma de socializare Facebook ne va ajuta, în mod categoric, în distribuirea semnalmentelor copilului și a detaliilor cazului. Vor crește, așadar, șansele ca oamenii de bună-credință, care pot să ne ajute, să afle de caz și să sprijine cu informații ancheta. Mulțumesc, pe această cale, reprezentanților Facebook, pentru sprijin și implicare.” a declarat comisar-șef de poliție Emil GĂNȚOI – ofițer specialist în cadrul Serviciului Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale – Poliția Română.

La nivel global, alertele emise prin intermediul Facebook au făcut deja minuni, iar conform statisticilor din domeniu, șansele de recuperare a copilului sunt cele mai mari în primele 24 de ore de la raportare. În acest timp, cea mai mare rețea de socializare ajunge la un număr record de utilizatori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: