Facebook extinde lupta împotriva dezinformării despre vaccinul COVID-19: ce decizie a luat gigantul tech

Facebook extinde lupta împotriva dezinformării despre vaccinul COVID-19: ce decizie a luat gigantul tech

Dezinformarea în ceea ce privește vaccinurile Covid a fost o problemă omniprezentă pe Facebook în ultimii doi ani și abia la începutul acestui an gigantul tech a introdus, în sfârșit, politici care ar rezolva problema.

Acum, rețeaua socială și-a extins aceste politici despre eforturile de vaccinare împotriva COVID-19. Acum, sunt incluși și copiii în aceste politici, la scurt timp după ce FDA a autorizat utilizarea de urgență a vaccinului Pfizer COVID-19 pentru copiii cu vârste cuprinse între cinci și unsprezece ani.

Facebook ia măsuri dure împotriva dezinformării despre vaccinuri

În săptămânile următoare, Facebook va trimite utilizatorilor din SUA mementouri în limba engleză și spaniolă cum că vaccinul COVID-19 este acum disponibil pentru copii. Aceste memento-uri vor include, de asemenea, un link care îi va ajuta pe utilizatori să găsească cel mai apropiat centru de vaccinare.

Poate, mai important, își va extinde politicile de dezinformare anti-vaccin pentru a elimina afirmațiile conform cărora vaccinurile COVID-19 pentru copii nu există și că vaccinul pentru copii nu este testat. De asemenea, rețeaua socială va elimina orice afirmație conform căreia vaccinurile COVID-19 pot ucide sau dăuna grav copiilor și că nu sunt deloc eficiente pentru aceștia.

Facebook spune că lupta sa împotriva dezinformării în ceea ce privește vaccinul face parte dintr-un efort continuu în parteneriat cu CDC, OMS și alte autorități din domeniul sănătății.

Gigantul tech promite să-și actualizeze în continuare politicile și să interzică orice nouă afirmație mincinoasă despre vaccinul COVID-19 pentru copii care va apărea în viitor. Site-ul web, care operează acum sub compania sa-mamă Meta, spune că a eliminat peste douăzeci de milioane de postări de pe Facebook și Instagram de la începutul pandemiei.

De asemenea, începând cu august 2021, Facebook a interzis, de asemenea, trei mii de conturi, grupuri și pagini pentru încălcarea în mod repetat a politicilor sale de dezinformare în materie de sănătate.

Citește și: