„Encounter”, filmul în care Riz Ahmed încearcă să-și salveze copiii: când se lansează noul SF cu „extratereștri”

„Encounter”, filmul în care Riz Ahmed încearcă să-și salveze copiii: când se lansează noul SF cu „extratereștri”

Riz Ahmed se întoarce pe Amazon Prime, într-o nouă producție despre „extratereștri”, imaginari sau reali – rămâne de văzut. „Encounter” este povestea emoționantă a unui tată care încearcă să-și țină copiii la în siguranță.

În urma succesului răsunător pe care l-a înregistrat în „Sound of Metal”, Riz Ahmed primește încă un rol în care își poate pune în valoare calitățile actoricești.

„Encounter” este regizat și scris (parțial) de Michael Pearce, omul din spatele thriller-ului psihologic britanic „Beast”, producție care, la vremea respectivă a primit aplauze la scenă deschisă.

Amenințare extraterestră sau imaginație soră cu nebunia? „Encounter” are răspunsul

În „Encounter”, Riz Ahmed joacă rolul unui soldat aflat într-o „misiune secretă”, împreună cu cei doi fii ai săi, într-o lume care ar putea (sau nu) să fie invadată de ființe de pe alte planete.

Sentimentul general este acela de neîncredere, însă și de panică. Cu alte cuvinte, personajului principal îi este din ce în ce mai greu să aibă încredere în oameni, inclusiv în polițiști, spre exemplu. De altfel, „panica” ar putea fi înlocuită cu succes de „paranoia”, un cuvânt mult mai potrivit care ar putea să ofere un oarecare indiciu asupra deznodământului. Se poate intui că un astfel de final ar putea să crească rating-ul filmului, transformându-l dintr-un SF banal, într-un thriller psihologic demn de statutul lui Michael Pierce.

Povestea relatează, dacă vreți, drumul inițiatic al celor doi copii ai personajului interpretat de Riz Ahmed, care, puși în fața provocărilor deloc „copilărești”, sunt obligați să se maturizeze înainte de vreme, alături de un tată protectiv sau, după caz, unul cu grave probleme psihice.

Pelicula îi va avea în distribuție și pe Rory Cochrane, Lucian-River Chauhan sau Aditya Geddada.

„Encounter” își va face debutul pe marile ecrane în data de 3 decembrie 2021, urmând ca pe 10 decembrie să fie lansat și pe gigantul de streaming Amazon Prime Video.

Citește și: