Elon Musk și Bitcoin, din nou, într-o relație specială: ce s-a întâmplat imediat cu prețul criptomonedelor

Elon Musk și Bitcoin, din nou, într-o relație specială: ce s-a întâmplat imediat cu prețul criptomonedelor

Elon Musk, unul dintre cei mai controversați miliardari ai planetei, continuă să fie într-o relație ciudată cu criptomonedele. CEO-ul Tesla și SpaceX a reușit, din nou, să influențeze semnificativ prețul de tranzacționare al Bitcoin, Ethereum, Dogecoin și nu numai.

Luni dimineața prețurile Bitcoin, Ethereum și Dogecoin au crescut cu 10%, 7,3%, respectiv 11% în decursul ultimelor 24 de ore, potrivit datelor Coindesk. Ca referință, prețul Bitcoin a ajuns până la 38.133 de dolari, cel mai ridicat din ultimele 6 săptămâni, în timp ce cel al ethereum ajunsese la 2.330 de dolari. Dogecoin era tranzacționat cu aproximativ 20 de cenți pe monedă, preț la care are o capitalizare totală de piață de 28,8 miliarde de dolari.

Încrederea în criptomonede a crescut din nou după o săptămâna în care mai mulți jucători din tech au părut în ultima săptămână că vor să susține această industrie și își arată sprijinul pentru crypto. Primul boom s-a datorat speculațiilor conform cărora Amazon „s-ar pregăti să accepte monede digitale ca plată”. Acest detaliu ar putea să fi jucat un rol în creșterea prețurilor, potrivit lui Jeffrey Hallsey, analist de piață la platforma Oanda.

Startul zvonurilor a venit după ce Amazon a postat un anunț de angajare pentru un manager de monede digitale și blockchain. În descrierea jobului era menționată abilitatea sa de a ajuta echipa de plăți a Amazon să dezvolte ”noi capabilități”.

Elon Musk și Bitcoin, din nou sub reflector

Un salt impresionant pentru Bitcoin și alte câteva monede populare a venit, din nou, după ce CEO-ul Tesla a făcut câteva declarații legate de modul în care vrea să incorporeze criptomonedele în afacerile sale. Un anunț similar a fost făcut și de către CEO-ul Twitter, Jack Dorsey.

Este important de reținut că această creștere vine în contrast puternic cu trendul de la începutul săptămânii trecute. La momentul respectiv, investitorii au început să se debaraseze de activele virtuale, o realitatea care s-a reflectat în scăderea prețului sub pragul psihologic de 30.000 de dolari pentru Bitcoin. Însă apoi „Elon sărit în ajutor călare pe un cal alb”, potrivit lui Craig Erlam, analist de piață la Oanda.

Musk a declarat miercurea trecută la un eveniment la care a participat și Dorsey că atât Tesla cât și SpaceX dețin bitcoin. Miliardarul sud-african a declarat de asemenea săptămâna trecută că singurele investiții personale majore pe care le are, cu excepția celor în companiile sale, sunt în bitcoin, ethereum și dogecoin. CEO-ul Tesla și SpaceX, ale cărui declarații și acțiuni adesea influențează piețele, a postat de asemenea în cursul weekendului un meme pe Twitter care afirmă că „dogecoin reprezintă bani”.

„Criptomonedele au primit o mână de ajutor din partea vechiului lor prieten Elon Musk…și nu putea să vină într-un moment mai bun”, afirmă Erlam, adăugând că „perspectiva pe termen scurt arată ceva mai bună pentru criptomonede”.

Citește și: