25 iul. 2021 | 15:05

Elon Musk a făcut anunțul: ce pune la dispoziția șoferilor de mașini electrice

ACTUALITATE
Elon Musk a făcut anunțul: ce pune la dispoziția șoferilor de mașini electrice

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a venit în sfârșit cu anunțul mult așteptat de către șoferii de mașini electrice. Potrivit acestuia, ”la sfârșitul acestui an”, compania își va deschide rețeaua de încărcare și către alte vehicule.

Musk a dezvăluit știrile marți, 21 iulie, ca răspuns la un tweet despre tehnologia companiei pentru încărcare rapidă. Detaliile despre această mișcare sunt în prezent insuficiente, dar vestea este, desigur, o mare afacere pentru șoferii de vehicule electrice care nu sunt Tesla și care vor avea în curând șansa de a-și încărca mașinile în noi locații.

Pentru șoferii din SUA, acest lucr va însemna să obțină un adaptor de încărcare pentru a se potrivi cu stațiile de încărcare, lucru care poate costa, desigur. Fără îndoială, Tesla se va oferi să vândă aceste adaptoare. Cu toate acestea, în Europa, vehiculele Tesla și, prin urmare, stațiile sale utilizează sistemul de încărcare combinat, utilizat și de alți producători auto, sugerând că Tesla își va deschide mai întâi supraîncărcătoarele acolo.

Musk a vorbit de ceva ani despre deschiderea rețelei Tesla Supercharger către vehicule electrice realizate de alți producători de automobile. În urmă cu trei ani, el a insistat că sistemul său nu era „o grădină cu ziduri”, conceput pentru a ține alți producători de automobile în afară, dar a spus că probleme precum compatibilitatea conectorilor ar trebui rezolvate pentru ca acest lucru să se întâmple.

Elon Musk a făcut anunțul care bucură toți șoferii de mașini electrice

El a adăugat că, la vremea respectivă, alți producători de automobile au manifestat un interes redus în utilizarea Supercharger-urilor Tesla, dar se pare că această atitudine ar putea să se schimbe acum. Oferirea de supraîncărcătoare către mai multe vehicule ar crea un nou flux de venituri pentru Tesla prin vânzarea atât a puterii, cât și a adaptoarelor.

Însă revelația lui Musk poate însemna că șoferii propriilor vehicule se vor teme acum de liniile mai lungi la stațiile Supercharger atunci când încep să apară și alte mașini electrice. Cu toate acestea, mișcarea arată ca una pozitivă în ansamblu, oferind șoferilor vehiculelor care nu sunt Tesla mai multe opțiuni de încărcare.

Totodată, încurajează în același timp Tesla să își construiască în continuare rețeaua de supraalimentatoare pentru a-și îmbunătăți serviciile și a reduce șansele de așteptări lungi la stațiile sale. În prezent, Tesla are în jur de 25.000 de supraîncărcătoare la aproximativ 2.700 de stații la nivel global, tehnologia permițând șoferilor să adauge energie pentru 320 de kilometri în doar 15 minute.