Elon Musk: persoana anului în viziunea Times și The Financial Times

Elon Musk: persoana anului în viziunea Times și The Financial Times

Pentru CEO-ul Tesla, Elon Musk, există o distincție care este mult mai mare decât premiile „persoana anului” din această săptămână de la Time și The Financial Times.

În 2021, i se poate atribui că a împins în sfârșit industria auto să devină serioasă în ceea ce privește producerea de mașini electrice și că i-a inspirat pe producătorii de mașini electrice să încerce să fure o parte din cultura Tesla.

Musk a ajuns pe prima pagină a ziarelor printr-o sumedenie de feluri în acest an – devenind cea mai bogată persoană din lume pe hârtie, propulsând SpaceX în prim-planul sectorului aeronautic, găzduind Saturday Night Live, postând pe Twitter despre tractul său digestiv – dar munca depusă pentru ascensiunea remarcabilă a Tesla, este lucru care merită cea mai mare atenție.

Înconjurat de scepticism că ar putea ajunge un producător de automobile adevărat – să nu mai vorbim de o marcă de vehicule electrice care se vinde la prețuri de lux – Musk și Tesla au demonstrat în 2021 că au ce trebuie pentru a prospera la scară în această industrie.

Tesla este pe cale să livreze peste 800.000 de vehicule în acest an, depășind obiectivul său intern de creștere anuală de 50%. Compania a înregistrat, de asemenea, profituri de miliarde de dolari în al doilea și al treilea trimestru, depășind un prim trimestru dezamăgitor.

Cea mai mare realizare

„Musk și Tesla au forțat schimbarea”, a declarat Michelle Krebs, analist la Cox Automotive, pentru Time. „El a dovedit că există o piață pentru vehiculele electrice.”

Vezi câteva din ultimele evoluțiile ale industriei:

  • Toyota, unul dintre cei mai reticenți adoptatori de vehicule electrice din industrie, a anunțat că intenționează să producă 3,5 milioane de vehicule electrice până în 2030, aproape dublând obiectivul anunțat la începutul acestui an.
  • Volkswagen a declarat că mai mult de jumătate din cheltuielile sale în următorii cinci ani vor fi dedicate vehiculelor electrice și eforturilor similare, vehiculele electrice estimate să reprezinte 25% din vânzările globale, în creștere față de aproximativ 5% în prezent.
  • Nissan a dezvăluit planuri de a investi aproximativ 18 miliarde de dolari în următorii cinci ani, cu scopul de a face jumătate din vehiculele sale electrice până în 2030.

Timpul va spune dacă celelalte eforturi ale lui Musk – explorarea spațiului, susținerea criptomonedei, critica împotriva codului fiscal al SUA – au o importanță mai mare în cărțile de istorie.

Dar pentru 2021, cea mai importantă realizare a lui Musk este că a forțat restul industriei auto să accelereze trecerea către un viitor mai verde.

Citește și: