Elon Musk jonghează cu banii și acțiunile Tesla: o nouă mutare neașteptată a miliardarului

Elon Musk jonghează cu banii și acțiunile Tesla: o nouă mutare neașteptată a miliardarului

În ultima perioadă, miliardarul Elon Musk face mișcări destul de îndrăznețe și neașteptate în privința acțiunilor Tesla, gigantul său producător de mașini electrice, recunoscut ca fiind cea mai puternică companie după capitalizarea la bursă.

De curând, Elon Musk a uimit din nou, când a decis să vândă 583.600 de acțiuni, cu o valoare de peste jumătate de miliard de dolari (528 milioane dolari, adică peste 450 de milioane de euro.

Ce are gând să facă Musk, în continuare

Elon Musk și-a propus, per ansamblu, să vândă un pachet de acțiuni reprezentând 10% din Tesla.

Până în acest moment, în total, miliardarul a vândut 13,5 milioane de acțiuni ale Tesla, în conturi intrându-i suma de 14,1 miliarde dolari (circa 12 miliarde euro).

Săptămâna aceasta, miliardarul a mai reușit să aducă toate atenția presei globale asupra sa, când a anunțat cât de mulți bani are de plătit statului american, datorită cifrelor de afaceri înregistrate de companiile sale.

Concret, magnatul a spus că va plăti statului american colosala sumă de 11 miliarde de dolari. Anunțul a fost făcut de magnat pe rețeaua de socializare Twitter și este aferentă taxelor și impozitelor pe care acesta le are de achitat, în contul activității companiilor sale, din ultimul an. Potrivit aceluiași anunț, este vorba despre cea mai mare sumă plătită, anul acesta, de un cetățean american, în contul contribuțiilor datorate statului.

Îți amintesc faptul că, de curând, senatorul american (membru al Partidului Democrat), Elizabeth Warren, a publicat, la rândul ei, un mesaj îndreptat împotriva lui Elon Musk, în care îi sugera acestuia să înceapă să plătească taxe și impozite ca toți ceilalți cetățeni americani.

În replică și apelând la aceeași atitudine fermă și tranșantă care l-a consacrat, Elon Musk a menționat că nu numai că urmează să platească ce i se cuvine statului american, însă și că suma pe care o va scoate din buzunar va fi una uriașă.

 

Citește și: