Elon Musk își ”îngroapă” acțiunile Tesla, de unul singur: cum a pierdut o avere, dintr-un foc

Elon Musk își ”îngroapă” acțiunile Tesla, de unul singur: cum a pierdut o avere, dintr-un foc

Acțiunile Tesla au început să se ducă în cap ieri, după o lungă perioadă de apreciere, în urma unui tweet semnat de Elon Musk, în contextul contractului cu Hertz anunțat în urmă cu câteva zile.

Nu a trecut mult de când Tesla și Hertz au confirmat un contract pentru introducerea a 100.000 de mașini electrice în flota unuia dintre cei mai importanți giganți din domeniul închirierii de autoturisme. Valoarea tranzacției era estimată la aproximativ 4,2 miliarde de dolari, conform Bloomberg. Acum, Elon Musk nu a contrazis validitatea respectivelor informații, dar a insistat pe faptul că nu s-a semnat momentan niciun contract, un banal tweet care s-a resimțit imediat pe bursă.

Elon Musk spune doar jumătate din adevăr

Deși Tesla are mari șanse să piardă o parte din câștigul de aproximativ 300 de miliarde de dolari consemnat la bursă, după anunțul Hertz, realitatea pare un pic mai complexă decât atât. Conform unui raport CNBC pe marginea subiectului, autoturismele au început deja să fie livrate la centrele de închirieri. Vorbim de mașini care fac parte din noul contract și care au început deja să fie închiriate de clienți.

Oficialii Hertz au simțit să facă această mențiune după ce le-au scăzut și lor acțiunile pe bursa din New York din cauza mesajului lui Elon Musk. “Dacă se bazează pe [comanda de la] Hertz, vreau să subliniez că încă nu a fost semnat niciun contract”, a comentat șeful Tesla pe marginea câștigului consemnat pe Wall-Street. Având în vedere că cererea pentru mașinile Tesla depășește “cu mult” producția, acordul cu Hertz “are zero efecte” asupra afacerii companiei, a adăugat el.

Ca referință, acțiunile Tesla au ajuns luni la un nou record istoric și s-au cumpărat cu 1209 dolari. Prețul ”s-a corectat” însă cu aproximativ 6,9% după mesajul fondatorului. Practic, Elon Musk a câștigat într-o singură zi 24 de miliarde de dolari, până la o avere netă de 335 de miliarde de dolari, potrivit indexului miliardarilor calculat de Bloomberg.

Citește și: