Elon Musk, ”în conflict” cu ONU: ”Voi vinde acțiuni Tesla chiar acum”. De ce s-a supărat cel mai bogat om

Elon Musk, ”în conflict” cu ONU: ”Voi vinde acțiuni Tesla chiar acum”. De ce s-a supărat cel mai bogat om

Un oficial al Organizației Națiunilor Unite a făcut de curând o afirmație foarte curajoasă în ceea ce privește soluționarea problemei foametei globale. A pus-o în sarcina lui Elon Musk, cel mai bogat om din lume.

Un mic procent din averea lui Elon Musk ar fi suficient pentru a remedia permanent problema foametei pe pământ, este de părere un oficial ONU. În mod previzibil, CEO-ul Tesla nu a stat prea mult pe gânduri și a răspuns ”provocării”. Musk a solicitat mai multe detalii pe marginea acestui subiect, în contextul în care, din cauza modului în care a fost formulată afirmația, părerea că ține de el să hrănească unii dintre cei mai săraci oameni ai planetei, ca un dar oferit umanității.

Elon Musk, cel mai bogat om din lume

Averea lui Elon Musk gravitează în jurul cifrei de 300 de miliarde de dolari, iar cel mai bogat om nu a ezitat deloc în momentul în care a spus că este dispus să-și vândă o parte din participațiunea la Tesla, în cazul în care află ”exact cum anume vor rezolva 6 miliarde de dolari problema foametei în lume”.

Răspunsul lui Musk vine după comentariile lui David Beasley, directorul programului alimentar mondial al ONU. Acesta din urmă a repetat un apel săptămâna trecută prin care le cere miliardarilor precum Musk ”să facă un pas înainte acum, o singură dată”. Beasley a cerut în mod special o acțiune din partea lui șefului Tesla și a fondatorului Amazon.com, Jeff Bezos. În opinia sa, o contribuție de 6 miliarde de dolari ar fi suficientă ca 42 de milioane de oameni să nu moară de inaniție, scrie Bloomberg.

Pe marginea acestei provocări, Musk a avut un răspuns simplu pe platforma sa preferată de socializare. ”Dacă WFP (Programul Alimentar Mondial –n.r.), folosind o contabilitate transparentă și deschisă, poate descrie pe acest thread de Twitter exact cum anume vor rezolva 6 miliarde de dolari problema foametei în lume, voi vinde acțiuni Tesla chiar acum și voi face asta”, a scris Musk pe Twitter duminică. ”Dar trebuie să fie o contabilitatea cu sursă deschisă, astfel încât publicul să vadă cum sunt cheltuiți”, a adăugat el.

Citește și: