Elon Musk, mai puternic ca niciodată: Tesla a intrat în istorie

Elon Musk, mai puternic ca niciodată: Tesla a intrat în istorie

Elon Musk are toate motivele de mândrie din lume. Compania sa de mașini electrice, Tesla, tocmai a depășit pragul de capitalizare de 1 trilion de dolari.

Tesla se alătură acum celor mai puternice și bogate companii din lume, cum ar fi Amazon, Apple sau Microsoft, având și ele capitalizări de peste 1 trilion de dolari.

Cum a ajuns Tesla la această performanță

Tesla nu ar fi reușit să ajungă aici dacă nu primea o comandă uriașă de vehicule electrice din partea Hertz, celebra companie de închirieri auto.

Cei de la Hertz vor să-și reînnoiască parcul auto cu mașini electrice, așa cum prevăd cele mai înalte standarde și obiective climatice de mediu și poluare, motiv pentru care a comandat de la Tesla nu mai puțin de 100.000 de mașini.

Hertz vrea să introducă noile mașini electrice până la finele anului 2022, dar în unele regiuni Tesla va începe să livreme autoturisme electrice încă din luna noiembrie a acestui an.

După aflarea acestei vești în spațiul public, acțiunile Tesla s-au apreciat cu până la 7,7% în prima parte a tranzacțiilor astăzi și au atins un maxim intraday record de 979,80 dolari.

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, valoarea comenzii se ridică la 4,2 miliarde de dolari.

Însă conjunctura în care Tesla atinge capitalizarea istorică este mult mai amplă. Prețurile acțiunilor au crescut și pe fondul faptului că au fost publicate noi date statistice privind vânzările auto. Astfel, s-a constatat că Tesla Model 3 a fost cel mai vândut autoturism în Europa în septembrie, topul celor mai căutate mașini pe continent fiind condus, în premieră, de un automobil electric, potrivit Jeto Dynamics.

Tesla lui Elon Musk a livrat 24.591 de sedanuri Model 3 clienților europeni luna trecută, o creștere de 58% comparativ cu luna similară din 2020.

Mai mult decât atât, încă de săptămâna trecută acțiunile gigantului Tesla începuseră să crească, după ce au fost publicate rezultatele financiare înregistrate de companie, care s-au situat peste cele mai optimiste scenarii anticipate de analiști.

Citește și: