După pandemie, oamenii nu mai vor să revină la birou: soluțiile creative ale angajatorilor

După pandemie, oamenii nu mai vor să revină la birou: soluțiile creative ale angajatorilor

Majoritatea companiilor și-au modificat sistemul de lucru, în urma pandemiei. Așadar, oamenii nu mai vor să revină la birou, iar angajatorii trebuie să vină cu soluții inedite, ca să-i convingă să nu mai lucreze remote.

O serie de mari companii, precum Goldman Sachs Group Inc. sau Havas SA, cred că drumul cel mai scurt până la inima angajaţilor trece prin stomac şi încearcă să îşi convingă angajaţii să revină la birou prin oferirea de mese gratuite, transmite Bloomberg, citat de Economica.net.

În cazul băncii Goldman Sachs, micul dejun, prânzul şi îngheţata gratuite fac parte din oferta prin care încearcă să îşi convingă angajaţii de la Londra şi până la Hong Kong şi New York să renunţe la confortul de acasă, de unde unii lucrează începând din luna martie a anului trecut, când a izbucnit pandemia. Mai mult, conducerea băncii permite acum angajaţilor să ia masa pe o terasă de pe acoperişul unei clădiri de birouri din Londra, care până acum era rezervată doar clienţilor aflaţi în vizită şi membrilor familiei regale.

Companiile încearcă să-și convingă angajații să revină la birou, prin mâncare

„Mâncarea joacă un rol important în viaţa de la birou şi companiile utilizează oferta lor de mâncare pentru a încerca să influenţeze comportamentul angajaţilor”, spune Robin Mills, manager pentru Marea Britanie şi Irlanda la compania de catering Compass Group Plc.

La rândul său, Xavier Rees, directorul biroului de la Londra al grupului media Havas, spune că firma „are rezultate mai bune când lumea este la birou” şi de aceea prioritatea sa este să readucă angajaţii la serviciu, acolo unde este posibil.

Pentru a-şi atinge acest scop, grupul Havas, unul dintre clienţii firmei de catering Compass, utilizează mâncarea, investind în bucătăria sa internă, precum şi în cafenea şi cafea, şi permite angajaţilor să facă propuneri cu privire la meniuri. Prin noile opţiuni de mâncare puternic subvenţionate se numără alimente mai sănătoase, cu prilejul „Wellness Wednesdays”, şi meniuri inspirate de evenimente culturale, sărbători şi bucătăriile din întreaga lume. De asemenea, pe întreaga perioadă a lunii august, angajaţii Havas vor beneficia de mese de prânz gratuite în zilele de luni şi vineri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: