Donald Trump, lăsat fără Twitter și Facebook: cea mai radicală măsură, după dezastrul din Washington

Donald Trump, lăsat fără Twitter și Facebook: cea mai radicală măsură, după dezastrul din Washington

Statele Unite ale Americii au trecut prin cea mai dificilă criză din istoria țării în ultimele 24 de ore, provocată de Donald Trump. O reacție din partea Twitter și Facebook era inevitabilă.

Pentru prima oară în istoria conturilor online ale președintelui Statelor Unite ale Americii, i-a fost tăiat accesul la posibilitatea de a posta pe Twitter și Facebook. Mai mulți lideri democrați și câțiva republicani au sperat că îi va fi șters contul permanent, dar era improbabil ca acest lucru să se întâmple, pagubele fiind mai mari decât câștigurile.

Twitter și Facebook au șters ultimele câteva postările ale lui Donald Trump, inclusiv un clip video prin care atrăgea din nou atenția că a câștigat alegerile din SUA, dar că roagă protestatarii să se retragă din clădirea parlamentului american. YouTube a șters clipul cu pricina de pe contul lui Trump, menționând în același timp că-l va permite pe platforma sa dacă va fi inclus într-un clip mai mare în care va fi detaliat contextul din spate. Practic, îl va permite doar dacă se menționează în prealabil că include minciuni.

Contul lui Trump de Twitter a rămas pentru 12 ore fără posibilitatea de a posta vreun mesaj, iar ultimele două postări au fost șterse. ”Încălcări viitoare ale regulilor Twitter, inclusiv a politicii noastre de Integritate Civică și Amenințări Violente, vor duce la suspendarea permanentă a contului @realdDonaldTrump”, au menționat oficialii companiei americane într-o declarație. Cei de la Twitter au atras atenția și asupra faptului că este prima oară când se iau măsuri atât de radicale împotriva președintelui SUA.

După măsura radicală a Twitter, Facebook a prins de asemenea curaj și a restricționat accesul lui Donald Trump de a posta pentru 24 de ore, atât pe Facebook, cât și pe Instagram, o altă platformă deținută de Mark Zuckerberg. Va fi interesant de văzut ce se va întâmpla cu conturile președintelui pe 20 ianuarie, când Trump nu va mai fi președinte.

Donald Trump twitter

Citește și: