Doar pe eBay nu găseai NFT-uri: de ce au ajuns să fie cumpărate aceste valori pe cea mai mare piață online

Doar pe eBay nu găseai NFT-uri: de ce au ajuns să fie cumpărate aceste valori pe cea mai mare piață online

În ultimul an, NFT-urile au intrat în limbajul comun și au ajuns să se vândă cu multe milioane de euro. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză prezența lor pe eBay. Bunurile digitale vor aduce de acum un comision și platformei de comerț online.

eBay a anunțat în mod oficial că va începe listarea pe site a creațiilor digitale de tip NFT. ”Astăzi actualizăm politica eBay pentru a include vânzarea de NFT-uri. Pe termen scurt, inventarul NFT va fi furnizat de vânzători de încredere care îndeplinesc standardele noastre ridicate”, spune un manager eBay pentru piața americană, într-un mesaj oficial adresat seller-ilor de pe platformă.

Pentru a se preveni pe cât posibil fraudarea, în prima fază vor fi acceptați ca vânzători de NFT-uri doar cei care au fost marcați ca fiind de încredere de către eBay. Este vorba de cei care vînd de mult timp obiecte dedicate colecționarilor, precum cartonașe cu fotbaliști, albume muzicale, piese din domeniul divertismentului sau opere de artă.

”Acesta este doar inceputul. Această primă lansare ne va ajuta să aflăm mai multe despre ceea ce este important pentru comunitatea noastră. Vă puteți aștepta la programe, politici și instrumente care să le permită publicului nostru să cumpere și să vândă NFT-uri cu mai mare ușurință și siguranță, într-o gamă mai largă de categorii”, mai arată Jordan Sweetnam, vicepreședinte și manager general eBay pentru piața americană.

Dincolo de inițiativa anunțată acum, cei de la eBay vor aduce actualizări platformei pentru a se preta mai bine pentru găzduirea și comercializarea obiectelor colecționabile pe bază de blockchain. ”De-abia aștept pe platformă să aducem noi creatori care să-și împărtășească pasiunile în moduri pe care nu ni le putem imagina încă”, mai afirmă Jordan Sweetnam, de la eBay.

În final, gestul celor de la eBay nu va face decât să amplifice și mai mult încrederea și nivelul de credibilitate al NFT-urilor, astfel încât oamenii să se simtă mai confortabil în a achiziționa, colecționa astfel de produse digitale care nu existau până acum câțiva ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: