Digitalizarea României se rezolvă azi, promite Cîțu: ”simplu, rapid și în doar câteva clickuri”

Digitalizarea României se rezolvă azi, promite Cîțu: ”simplu, rapid și în doar câteva clickuri”

Șeful Guvernului a făcut niște promisiuni foarte ambițioase legate de digitalizarea României într-o postare pe Facebook de acum câteva zile. Aparent, soluțiile pentru a scăpa de birocrație vor fi aprobate azi.

România are un handicap masiv atunci când vine vorba de birocrație. Pentru orice formalitate legală suntem îngropați în 10 deplasări la birouri sau sedii diferite, în 5 copii la xerox și atitudini de superioritate. În teorie, acestea pot fi înlocuite prin digitalizare, procesul care implică rezolvarea celor mai multe probleme din confortul căminului, printr-un laptop sau telefon și o conexiune la internet.

Pornind de la această realitate idealistă, premierul a promis că, pe parcursul zilei de azi, 3 iunie, va fi adoptat în Guvern un document de politică publică în domeniul e-guvernării. Acesta va defini foaia de parcurs a digitalizării României pentru următorii 10 ani. ”Vom aloca fondurile necesare pentru transformarea digitală a României”, a promis Florin Cîțu.

„Simplu, rapid și în doar câteva click-uri. Așa va decurge interacțiunea cu instituțiile statului! Acesta este mesajul pe care l-am transmis la prima reuniune a Comitetului pentru e-guvernare și reducerea birocrației.”, a afirmat Cîțu, miercuri seara, intr-o postare pe Facebook.

Se pare că șeful Guvernului este foarte serios când vine vorba de digitalizare și încearcă să nu mai aștepte prea mult până când va defini toți pașii care trebuie urmați ca să eliminăm o parte importantă din birocrația țării noastre.

„Nu mai avem timp de pierdut. Mâine, în ședința de Guvern, vom aproba un document de politică publică în domeniul e-guvernării, ce va constitui foaia de parcurs a digitalizării României pentru următorii 10 ani.Proiectul e-guvernare are toată susținerea Guvernului și a mea, ca prim-ministru. Vom aloca fondurile necesare pentru transformarea digitală a României”, a concluzionat prim-ministrul României în cele câteva rânduri postate pe cea mai mare rețea socială. Particularitățile documentului probabil că vor ajunge astăzi online.

Citește și: