De la YouTuber, la angajat Lucasfilm și Disney: talentul la deepfake și pasiunea pentru Star Wars l-au făcut vedetă

De la YouTuber, la angajat Lucasfilm și Disney: talentul la deepfake și pasiunea pentru Star Wars l-au făcut vedetă

În ultimul episod din The Mandalorian sezonul doi a apărut pentru câteva momente Luke Skywalker. Fața lui a fost generată pe calculator prin CGI, dar un fan a recreat scena cu deepfake, iar rezultatul l-a pus în vizorul Lucasfilm și Disney.

În cazul în care ai crezut că nu orice pui pe Facebook, YouTube, Twitter sau Instagram are o valoare, vei fi șocat să afli că un clip de doar un minut și jumătate i-a adus creatorului un job la Lucasfilm, studioul responsabil de ecranizarea francizei Star Wars printr-o serie stufoasă de seriale, lung metraje, animație și multe altele. Ca referință, Lucasfilm este o divizie Disney, deci nu este exclus ca youtuber-ul cu pricina să ajungă să lucreze și în universul cinematografic Marvel, de exemplu.

De la CGI la deepefake și un job bine plătit

Clipul de mai jos a fost postat pe YouTube la scurt timp după lansarea ultimului episod din al doilea sezon de Mandalorian. În episodul cu pricina, au fost incorporate câteva momente cu Luke Skywalker tânăr, cum arăta actorul Mark Hamill în urmă cu peste 40 de ani. Personajul a fost recreat cu ajutorul tehnologiei CGI. Cu alte cuvinte, a fost realizat ca într-un joc video, pixel cu pixel. Nu s-a folosit tehnologia deepfake, atât de populară.

Nu a durat mult de la difuzarea episodului prin intermediul Disney+, până când fanii au recreat scena într-o manieră mai mult sau mai puțin verosimilă. În mod previzibil, cele mai multe rezultate au fost proaste. Unele, însă, au arătat mai bine chiar și decât creația Lucasfilm, folosind probabil un buget de 100 sau chiar 1000 de ori mai mic.

Cea mai memorabilă a fost creația youtuber-ului Shamook, care a folosit tehnologia deepfake pentru a amplifica veridicitatea scenei. Se pare însă că, tot de atunci, Shamook a devenit angajat Lucasfilm / Industrial Light & Magic (ILM), după cum a explicat în comentariile la un alt clip impresionant al său. Poziția sa în companie este Senior Facial Capture Artist. Jobul a fost confirmat de un oficial al companiei pentru IndieWire.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: