Disney, dată în judecată din cauza Black Widow: reproșul lui Scarlett Johansson

Disney, dată în judecată din cauza Black Widow: reproșul lui Scarlett Johansson

Black Widow a avut un record absolut la box office. Dar se pare că actrița principală nu e mulțumită de un lucru.

Actriţa Scarlett Johansson a intentat, joi, un proces împotriva Walt Disney Co., acuzând că i-a fost încălcat contractul atunci când „Black Widow” a fost lansat pe Disney+, scrie The Hollywood Reporter, citat de Hotnews.

În documentele depuse la Curtea Superioară din Los Angeles se arată că „Black Widow” a primit o lansare exclusivă în cinematografe atunci când Johansson şi-a semnat acordul, conform News, citat de Hotnews.

„Black Widow”, produs de Marvel, se numără printre numeroasele filme care au debutat simultan pe streaming şi în cinematografe din cauza pandemiei. Filmul a intrat la începutul acestei luni pe ecrane din întreaga lume şi la Disney+ Premier Plus.

Cea mai recentă producţie a studiourilor Marvel, ”Black Widow”, a debutat pe primul loc în box-office-ul american realizând încasări de 80 de milioane de dolari de vineri până duminică, un record de la debutul pandemiei, potrivit datelor provizorii publicate duminică de o companie specializată, informează AFP, citat de Agerpres.

Pelicula, un spin-off Avengers în care Scarlett Johansson o întruchipează pe Natasha Romanoff, o asasină rusă devenită supereroină, a avut încasări de 60 de milioane de dolari pe platforma de streaming Disney+ şi 78 de milioane de dolari pe plan international, dintr-un total impresionant de 218 milioane de dolari.

Scarlett Johansson, dezamăgită de hipersexualizarea Black Widow: ce ar fi dorit de la Văduva Neagră

Nu este singura nemulțumire a actriței, însă. Scarlett Johansson a spus că Black Widow (”Văduva Neagră”) a fost sexualizată în Iron Man 2 (Omul de Oțel 2), blockbusterul din 2010 în care personajul ei a apărut pentru prima dată în seria Marvel Cinematic Universe, relatează The Guardian, citat de Hotnews.

”În timp ce filmul Iron Man 2 a fost foarte distractiv și a avut multe momente minunate în el, personajul este atât de sexualizat, știi? Se vorbește despre ea (Văduva Neagră) ca și cum este o bucată de ceva, ca și cum ar fi un obiect sau ceva – ca o bucată de fund, serios. Chiar și Tony se referă la ea ca la ceva de genul acesta la un moment dat… ”Vreau și eu””, a declarat actrița pentru Collider, citată de Hotnews.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: