Deși statul le-a promis acestor români mai mulți bani din 2022, în prima lună din an se anunță întârzieri

Deși statul le-a promis acestor români mai mulți bani din 2022, în prima lună din an se anunță întârzieri

Pentru pensionarii români, anul 2022 este unul de majorări importante și ajutoare de la stat. Singurul inconvenient este că, la fel ca în alți ani, pensiile ajung la beneficiari cu o oarecare întârziere.

Potrivit unui anunț făcut marți de reprezentanții Poștei Române, acesteia i se vor vira banii în data de 4 ianuarie, ceea ce este specific primei luni din an. Prin urmare, plata drepturilor către pensionari va suferi câteva zile de întârziere.

„Într-o lună obișnuită, Poșta Românăprimește prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate. Partenerii noștri de la Casa Națională de Pensii Publice vor vira contravaloarea drepturilor de protecție socială, în conturile Poștei Române, cu o decalare de câteva zile, ca la orice început de an. Transformarea acestora în cash și distribuirea în gențile fiecărui factor poștal durează aproximativ trei zile.

Astfel, calendarul de achitare a pensiilor din sistemul public de pensii (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve și văduve de război, IOVR) va fi următorul:

-la domiciliu: în perioada 6 – 17 ianuarie 2022;

-la ghișeele subunităților poștale: până în data de 19 ianuarie 2022”, se arată în comunicatul instituției.

Lista ajutoarelor și majorărilor pentru 2022

Totuși, pentru restul anului, pensionarii au doar motive de bucurie. Pentru început, trebuie menționat că în luna ianuarie, niciun pensionar din România nu va avea un venit mai mic de 2.200 de lei, deoarece statul va aloca pensionarilor cu venituri mici un ajutor, ca să poată suporta scumpirile la facturile de energie electrică și gaze naturale, care ne macină portofelele de câteva luni.

Pe de altă parte, tot din luna ianuarie a anului viitor, statul a decis să majoreze punctul de pensie cu 10%. De asemenea, a fost majorat și plafonul de valoare a pensiei până la care pensionarii români pot beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor.

Prin urmare, de la 1 ianuarie 2022, pensionarii cu venituri sub plafonul de a 1.429 lei/lună, vor beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor.

Citește și: