Decizia zilei pentru acești români. Și ei se pot vaccina acum în valul 2

Decizia zilei pentru acești români. Și ei se pot vaccina acum în valul 2

Subiectul momentului în România e campania de vaccinare. Suntem acum în valul al doilea cu anumite categorii prioritare. Și-o veste bună a venit pentru o parte însemnată din români.

Până pe 20 ianuarie au fost administrate peste 308 mii de doze de vaccin, iar imunizați au fost peste 5.800 de oameni. Campania de vaccinare continuă. Ce a decis guvernul acum e ca în valul doi să fie inclusă o categorie nouă de cetățeni.

E vorba de casierii și angajații din magazinele de retail alimentar. Au fost incluși în etapa a doua de vaccinare, conform unei modificări aduse de Guvern hotărârii prin care au fost adăugați în această etapă instituții precum Curtea Constituțională, Avocatul Poporului, BNR, primării, dar și profesii precum diplomați, avocați sau lucrători din industria alimentară.

Etapa a doua, extinsă cu noi categorii profesionale din România

Totodată, în etapa a doua a mai fost adăugat și personalul sanitar veterinar care lucrează în cabinete medicale veterinare.

În schimb, în etapa a treia, în care este vaccinată populația generală, au mai fost adăugate ca prioritare persoanele care asigură infrastructura de comunicații, lucrătorii din domeniul muzeal și al colecțiilor publice și lucrătorii din biblioteci, dar și străinii aflați în centrele din subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări.

Până pe 20 ianuarie, au fost peste 700 de mii de cazuri confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Au fost declarați peste 635 de mii de cetățeni, iar numărul deceselor a ajuns la circa 17.500.

Deocamdată, vaccinarea se face cu vaccinul Pfizer BioNTech. Până acum au fost administrate sub 20.000 de doze pe zi și e de așteptat ca ritmul acesta să crească abia când vor veni stocuri mai mari de la Pfizer și când vor veni și dozele Moderna. Sunt primele două vaccinuri dezvoltate și aprobate la nivelul Uniunii Europene, iar România a început campania de vaccinare pe 26 decembrie. E de așteptat ca până în toamnă majoritatea cetățenilor să fie vaccinați.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: