Decizia Tesla care afectează toți fanii companiei lui Elon Musk: ce se întâmplă cu prețurile la mașini electrice

Decizia Tesla care afectează toți fanii companiei lui Elon Musk: ce se întâmplă cu prețurile la mașini electrice

Tesla a anunțat că va majora prețurile pentru încă două dintre mașinile sale din cauza problemelor continue ale lanțului de aprovizionare, făcând vehiculele sale electrice unele dintre cele mai scumpe de pe piață.

Creșterile de preț vin din cauza lipsei de cipuri care a redus viteza cu care Tesla este capabilă să producă, iar oamenii se confruntă cu perioade lungi de așteptare pentru a obține mașini.

Producătorul de mașini a crescut prețul Model X Long Range și Model S Long Range cu 5.000 de dolari, potrivit site-ului Tesla. De asemenea, compania a crescut prețul modelelor sale 3 și modelului Y cu 2.000 de dolari la începutul acestei luni.

În timpul reuniunii anuale a acționarilor Tesla din această lună, CEO-ul Elon Musk a declarat că criza lanțului de aprovizionare a cauzat creșterile de preț.

Criza reduce și scumpește producția de vehicule

„Observam o presiune semnificativă asupra costurilor în lanțul nostru de aprovizionare”, a spus Musk în cadrul întâlnirii. „Așa că a trebuit să creștem prețurile vehiculelor, cel puțin temporar, dar sperăm să reducem efectiv prețurile în timp și să le facem mai accesibile.”

Anumite modele Tesla precum Model 3 SR + au un timp de așteptare de aproape un an. Unii clienți care comandă acum un Tesla vor trebui să aștepte până în septembrie 2022 pentru a-și lua mașina.

Anul trecut, Musk a promis că Tesla va lansa un vehicul mai ieftin, care să aibă un preț apropiat de 25.000 de dolari. Cu toate acestea, compania s-a confruntat cu „lipsuri super nebunești” și „dificultăți” din cauza deficitului global de cipuri, precum și cu întârzieri în porturi și restricții legate de COVID-19 în China. Întârzierile fac neclar dacă Tesla își va atinge obiectivul de a lansa un vehicul mai ieftin până în 2023.

Tesla a depășit așteptările, raportând o creștere de 57% a veniturilor de la an la an, ajungând la 13,8 miliarde de dolari în al treilea trimestru.

Citește și: