Elon Musk dă lecții rivalilor: gigantul care s-a rugat de CEO-ul Tesla pentru o lecție despre mașini electrice

Elon Musk dă lecții rivalilor: gigantul care s-a rugat de CEO-ul Tesla pentru o lecție despre mașini electrice

Șeful Tesla le-a explicat directorilor Volkswagen de ce compania sa este mai agilă decât producătorii auto tradiționali.

Elon Musk a ținut un discurs pentru o parte din directorii Volkswagen. Acesta a fost invitat de CEO-ul producătorului german de automobile Herbert Diess, care dorește să-și motiveze compania spre o pivotare mai rapidă către vehiculele electrice.

Comentariile făcute de Musk către un manager de VW, confirmate de Diess prin Twitter, includeau laude pentru compania germană, „deoarece este un model și cel mai mare adversar al Tesla”.

Întrebat de Diess de ce Tesla este mai eficientă decât rivalii săi, Musk a spus că se reduce la stilul său de management și pentru că este inginer, în primul rând, și are un ochi pentru lanțuri de aprovizionare, logistică și producție.

Într-o postare pe LinkedIn, Diess a adăugat că l-a adus pe Musk ca „oaspete surpriză” pentru a întării punctul său de vedere prin care Volkswagen are nevoie de decizii mai rapide și mai puțină birocrație pentru „cea mai mare transformare din istoria VW”.

„Mă bucur să aud că și cel mai puternic concurent al nostru crede că vom reuși, dacă vom manageria cum trebuie această tranziție”, a mai adăugat șeful grupului german.

Eficiența companiei americane

Diess a a mai adăugat că rivalului i-au trebuit doar două-trei săptămâni pentru a rescrie software-ul pentru a permite trecerea de la un tip de microcip, care a ieșit din stoc, la altul.

Mai mult, șeful grupului german a declarat că VW, care a apărut drept principalul candidat la Tesla pentru supremația globală a vehiculelor electrice, își va continua dialogul cu Tesla.

„Vă vom vizita în curând în Gruenheide”, a spus CEO-ul.

Nu în ultimul rând, acesta a lansat un avertisment că deschiderea fabricii de mașini Tesla la Gruenheide, va forța industria locală să-și intensifice jocul împotriva producătorului american de vehicule electrice.

Citește și: