Vești bune de la Tesla: ce speră să obțină echipa europeană a lui Elon Musk

Vești bune de la Tesla: ce speră să obțină echipa europeană a lui Elon Musk

Tesla speră să obțină aprobarea pentru a începe producția la noua sa fabrică germană în săptămânile următoare. La capacitate maximă, aceasta va putea produce 500.000 de vehicule electrice pe an.

Compania a prezentat, de asemenea, planuri de a investi 5 miliarde de euro într-o fabrică de baterii cu o capacitate de 50 GW/oră lângă amplasament, depășind-o pe cea a celor de la Volkswagen care produce 40 GW/oră.

Tesla le-a reamintit în repetate rânduri criticilor că uzina sa va contribui la obiectivul Germaniei de atingere a obiectivelor sale de e-mobilitate, dar unii localnici și grupuri de mediu sunt nemulțumiți de impactul asupra mediului pe care fabrica o va avea.

Cea mai recentă consultare a preocupărilor publicului față de fabrică se închide pe 14 octombrie, după care ministerul mediului va decide dacă îl respinge sau îl aprobă. Ministrul economiei din Brandenburg a stabilit șansele de aprobare la 95%.

Tesla a primit aprobarea autorităților locale pentru a avea 9.000 de persoane la fața locului, în ciuda restricțiilor legate de pandemie, care limitează întrunirile mari la 5.000, după ce a prezentat un plan pentru modul în care va menține evenimentul COVID în siguranță, au spus autoritățile.

Participanții au primit un interval de timp pentru un tur de 1,5 ore al fabricii și au trebuit să furnizeze dovada unui test COVID negativ, vaccinare sau recuperare, conform biletului de intrare.

„Vă invităm să descoperiți fabrica noastră de-a lungul liniilor noastre de producție. Veți avea șansa de a vedea cum sunt topite, presate și asamblate tone de metal brut pentru a construi modelul nostru Y”, scria pe biletul de intrare.

Ce producție își propune Tesla

Tesla speră să livreze primele vehicule de la noua sa fabrică din Berlin cel mai devreme în noiembrie, dar va dura ceva mai mult să se ajungă la producția de masă, a declarat directorul general Elon Musk.

Producția de serie a acestei fabrici va fi de circa 5000 de vehicule pe săptămână, dar „sperăm să ajungem la 10.000 de vehicule”, a spus Musk.

Acesta a adăugat că speră ca Tesla să ajungă la producția de serie a bateriilor la această fabrică până la sfârșitul anului viitor.

Tesla este îngrijorată că nu va putea să angajeze suficient personal la această fabrică, a mai spus Musk, care și-a exprimat speranța că vor veni angajați din toată Europa.

„Suntem puțin îngrijorați că nu vom găsi suficienți oameni. Avem mare nevoie de talente extraordinare care să vină aici din toată Europa”, a afirmat șeful Tesla.

Citește și: