Decizia șocantă pe care a luat-o Apple în procesul cu compania care a creat replici iOS perfecte

Decizia șocantă pe care a luat-o Apple în procesul cu compania care a creat replici iOS perfecte

Apple se luptă cu Corellium în instanță din august 2019, după ce compania Corellium a început să vândă dispozitive iOS virtuale cercetătorilor de securitate. După prima înfrângere de anul trecut, Apple renunță acum la procesul privind drepturile de autor împotriva Corellium și a software-ului său de virtualizare.

Conform Washington Post, ambele companii au ajuns la un acord. Deși Corellium a trimis un e-mail echipei sale de vânzări spunând că dispozitivele sale virtuale iOS vor rămâne la vânzare, condițiile acordului cu Apple sunt confidențiale. Ambele companii au refuzat să comenteze public această chestiune.

Apple renunță la acuzații

Corellium se confrunta anterior cu perspectiva unor ani de acțiune legală extinsă, iar mulți din comunitatea cercetătorilor de securitate au văzut procesul ca având un efect îngrozitor asupra cercetării independente.

Software-ul Corellium permite experților în securitate să ruleze dispozitive iOS virtualizate în scopuri de cercetare. Într-un proces intentat în districtul de sud al Floridei, Apple a susținut că firma își încălca drepturile de autor prin vânzarea unei copii a iOS fără autorizație. Apple a susținut, de asemenea, că hackerii ar putea utiliza platforma Corellium pentru a găsi modalități de a pirata iPhone-urile și iPad-urile.

Mai exact, Apple a acuzat compania că îi vinde produsele către guverne. Când a fost angajat la o altă companie, cofondatorul Corellium, David Wang, a ajutat FBI-ul să deblocheze un iPhone folosit de un terorist responsabil de atentatele de la San Bernardino.

În ciuda încercărilor sale, Apple s-a confruntat cu o înfrângere majoră în decembrie 2020, când un judecător federal a declarat că platforma Corellium „a stabilit o utilizare corectă pentru folosirea codului Apple”. Compania cu sediul în Cupertino a continuat să caute o ordonanță pentru a opri Corellium să vândă dispozitive iOS virtuale, dar acum tot ea a decis să renunțe la caz.

La începutul acestui an, platforma Corellium a devenit disponibilă abonaților individuali. Anterior, numai utilizatorii cu conturi de întreprindere puteau solicita un dispozitiv iOS virtualizat. Potrivit companiei, fiecare cerere este revizuită individual pentru a evita utilizarea software-ului în scopuri rău intenționate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: