Firefox Send, o nouă alternativă la WeTransfer pentru transmis fișiere mari

Firefox Send, o nouă alternativă la WeTransfer pentru transmis fișiere mari

Data viitoare când vrei să trimiți câțiva GB de date unui prieten, o poți face prin intermediul Firefox Send, în loc de WeTransfer sau alt serviciu online.

Nu duce nimeni lipsă de servicii online la ora actuală, mai ales când vien vorba de stocare în cloud, temporară sau permanentă. Cu toate acestea, în momentul în care un gigant precum Mozilla lansează o alternativă la WeTransfer, ar fi bine să nu o neglijezi.

Noul serviciu anunțat în această săptămână este intitulat Firefox Send și este complet gratuit, deși există beneficii suplimentare în cazul internauților care și-au creat un cont Firefox. Ideea este simplă, accesezi această pagină web – send.firefox.com, alegi fișierele de pe sistem pe care vrei să le trimiți și, la final, partajezi URL-ul generat de site cu prietenii sau partenerii de afaceri.

În prima fază, poți urca pe Firefox Send fișiere cu o dimensiune totală de 1GB. Indiferent de numărul lor, împreună nu pot depăși un gigabyte. Alternativa este să-ți creezi un cont gratuit Mozilla, dacă nu cumva ai deja unul și să urci fișiere cu o dimensiune totală de 2,5GB. Ca referință, WeTransfer te limitează la 2GB, deci există un avantaj din acest punct de vedere.

Din momentul în care ai urcat fișierele tale pe site, poți alege de câte ori pot fi descărcate de către destinatar. Limita superioară este de 100 de descărcări. Ca alternativă, poți alege câte zile are la dispoziție pentru download. Limita maximă este de șapte zile. După acea perioadă, linkul expediat va fi expirat. Pentru un grad de siguranță sporită, poți proteja fișierele trimise prin Firefox Send cu o parolă pe care doar tu și destinatarul să o cunoașteți.

Cum ziceam și în introducere, serviciul este departe de a fi revoluționar, dar s-ar putea să fie mai ușor de folosit decât altele și cu siguranță este mai eficient decât Dropbox pentru o sarcină atât de simplă.

firefox send

Citește și: