De ce trebuie să vezi Matrix 4 la cinema: argumentele lui Keanu Reeves

De ce trebuie să vezi Matrix 4 la cinema: argumentele lui Keanu Reeves

Cu toate că Matrix 4 va fi lansat concomitent atât la cinema, cât și pe HBO Max, Keanu Reeves nu pare un fan prea mare al platformei de streaming, așadar recomandă ca fanii să meargă la cinema.

„The Matrix Resurrections” va fi lansat pe marile ecrane și pe HBO Max mâine, 22 decembrie 2021. Decizia difuzării peliculei și pe un canal de streaming a fost luată în contextul pandemiei, încercând, astfel, să se fluidizeze eventuala îmbulzeală din sălile de cinematograf, ajutându-i pe cei care nu vor, sub nicio formă, să se expună contactului cu alți oameni, însă își doresc să vadă filmul.

De ce nu recomandă Keanu Reeves HBO Max

Întrebat despre cele două opțiuni pe care le au fanii francizei pentru a vedea Matrix 4, Keanu Reeves a spus că nu este cel mai mare fan al filmelor difuzate pe rețelele de streaming, sugerând că, în acest fel, o mare parte din esența peliculei s-ar putea pierde, pe un ecran mai mic.

„Să nu care-cumva să dați filmul ăsta pe streaming. Sunteți nebuni? Vreți ca noul Matrix să fie văzut pe un laptop?”, a declarat Keanu Reeves, pentru The Guardian.

Imediat, Reeves a început să zâmbească și a completat: „Ok, dacă trebuie neaparat să-l difuzați și pe streaming, difuzați-l”.

Keanu Reeves joacă rolul lui Neo, programator pe timp de zi, hacker pe timp de noapte – adică un bărbat care află brusc că omenirea nu este altceva decât o simulare computerizată. Primul film al francizei a apărut în 1999 și a devenit, încă de la început, un adevărat fenomen.

De-a lungul timpului, din distribuția Matrix au mai facut parte actorii Carrie-Anne Moss (Trinity) și Laurence Fishburne (Morpheus). Noul film aduce și câteva schimbări, după cum urmează: Yahya Abdul-Mateen II (în rolul lui Morpheus), Jonathan Groff (în rolul Agentui Smith) și Priyanka Chopra Jonas (în rolul lui Sati). Alte noi personaje vor fi jucate de Jessica Henwick (Bugs) și Neil Patrick Harris (The Analyst).

Citește și: