De ce plătește acest startup oamenii în criptomonede, ca să-și scaneze globii oculari

De ce plătește acest startup oamenii în criptomonede, ca să-și scaneze globii oculari

Sam Altman, un important antreprenor tehnic și CEO al companiei OpenAI, a venit cu un nou proiect numit Worldcoin, care spune că va distribui o nouă criptomonedă fiecărui om de pe Pământ. Iată de ce compania plătește oamenii în criptomonede ca să-și scaneze globii oculari.

Există, desigur, o mulțime de provocări asociate cu acest proiect, având în vedere că doar 59,5% din populația lumii are acces la internet.

Conform Bloomberg, pentru a verifica identitatea tuturor, Altman dorește ca proiectul Worldcoin să aibă acces în întreaga lume, cu dispozitive care vor scana irisurile oamenilor. Iar apoi, aceștia vor fi plătiți în criptomonede, pentru că au făcut asta.

Oamenii își vor scana irisul, ca să fie plătiți în criptomonede

Altman a fost mult timp un susținător al venitului de bază universal. El a încercat mai multe experimente asupra acestui concept în timpul mandatului său de șef al Y Combinator, dar s-a confruntat cu complicații. Acum, însă, vede proiectul Worldcoin ca fiind un nou mod de a distribui bani în mod direct tuturor celor care au nevoie.

„Am fost foarte interesat de lucruri precum venitul de bază universal și ce se va întâmpla cu redistribuirea globală a banilor, dar și cum putem face asta mai bine”, a spus Altman pentru Bloomberg. „Există vreo modalitate prin care putem folosi tehnologia pentru a face asta la scară globală?”.

Este demn de remarcat, totuși, că rămâne destul de neclar cum intenționează Worldcoin să ducă la bun sfârșit acest proiect inedit.

Deocamdată, Worldcoin desfășoară un mic test în care participanții își scanează irisul, folosind dispozitivul companiei în valoare de cinci mii de dolari, în schimbul plății în criptomonede. Dar, deoarece deocamdată moneda digitală fabricate de Worldcoin nu este încă gata, ei plătesc, în schimb, voluntarii cu Bitcoin.

Conform Bloomberg, scanarea irisului este un aspect important al protocoalelor de autenticitate ale startup-ului, dar înțelege, de asemenea, că oamenii ar putea ezita să încredințeze unui mic startup cripto cu datele lor biometrice. Totuși, compania promite că va acționa cu cea mai mare transparență, pentru a insufla încredere oamenilor că datele lor personale nu vor fi niciodată utilizate în mod abuziv.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: