Următorul iPhone ți-ar putea scana venele ca să îl deblochezi

Următorul iPhone ți-ar putea scana venele ca să îl deblochezi

Dacă aveai impresia că Face ID e o tehnologie nemaipomenită pe iPhone, Apple vrea să reinventeze felul în care îți deblochezi telefonul.

Apple a obținut brevetul de la începutul lui 2018. Tehnologia funcționează la fel ca Face ID: camera frontală îți scanează fața pentru a vedea dacă ești posesorul dispozitivului. Totuși, mai mult decât atât, Apple va folosi imagistica subepidermică pentru a scana venele și vasele de sânge de pe fața utilizatorilor pentru a determina dacă au sau nu acces la dispozitiv.

Apple spune că noua tehnologia ar putea chiar diferenția oamenii și în funcție de vasele de sânge de pe suprafața globului ocular.

Deși este destul de sigură, tehnologia Face ID nu e chiar perfectă. Când vine vorba de recunoaștere facială, există situații în care un telefon poate fi deblocat de către o altă persoană în afara utilizatorului, dacă aceștia au trăsături asemănătoare. Asta mai ales în cazul fraților gemeni sau membrilor unor familii care seamănă între ei.

Din acest motiv, o etapă în plus de securitate nu strică.

Tehnologia Face ID creează o hartă 3D a feței utilizatorului și o compară cu versiuni care deja știe că aparțin acestuia. În mod asemănător, imgistica subepidermică ar face același lucru, numai că ar evalua elementele de sub pielea utilizatorului. Aceste imagini vor folosi senzori cu infraroșu pentru a captura imagini ale venelor.

Spre deosebire de alte trăsături faciale de pe suprafața pielii, venele din straturile subepidermice sunt unice pentru fiecare individ. Pattern-ul în care acestea sunt distribuite în corpul cuiva este diferit de la o persoană la alta, chiar și în cazul fraților gemeni identici.

Când vom trece de la Face ID la scanarea venelor pe iPhone

Nu se știe încă dacă următorulului model de iPhone îi va fi încorporată această funcție. Apple a obținut brevetul înaintea lansării iPhone Xs. Există posibilitatea ca totul să înceapă după 2020.

Totuși, Apple nu ar fi prima companie care folosește recunoașterea venelor pentru deblocarea telefonului. LG a anunțat că modelul G8 ThinQ, care se va lansa la jumătatea lui 2019, va permite deblocarea prin scanarea venelor mâinii.

Sursa: Techradar
Etichete: