Dacia Spring, pe culmile gloriei: nu te așteptai la asta pentru constructorul de la Mioveni

Dacia Spring, pe culmile gloriei: nu te așteptai la asta pentru constructorul de la Mioveni

Dacia trece printr-una dintre cele mai glorioase perioada din întreaga sa istorie și nu pare să se potolească prea curând. Prima sa mașină electrică, Dacia Spring, deja a înregistrat o victorie importantă.

A trecut deja mult timp de când am început să vorbim de Dacia Spring, primul bolid electric al gigantului de la Mioveni. Acum, în sfârșit, a început să fie și comercializat. Nu mai este doar un prototip. În prima fază, livrările s-au realizat pe câteva piețe importante din Europa, inclusiv în Franța. În acest context, avem deja câteva referințe legate de vânzările autoturism creat sub umbrela Renault.

Cât de bine se vinde Dacia Spring, mașina electrică românească

Nici nu s-a terminat bine luna septembrie și avem o imagine clară a faptului că există multe motive de bucurie la Mioveni. Nu de alta, dar Spring se află în topul vânzărilor pe segmentul electric din Franța. În periplul său către această poziție, a depășit vânzările pe segmentul electric ale unor modele semnificativ mai celebre, precum VW ID.3, Fiat 500e sau Kia e-Niro.

Dincolo de poziția din clasament, important este numărul efectiv de unități înmatriculate, iar noul Spring, pe teritoriul Franței, a înregistrat pe 2000 de mașini vândute. Această valoare a fost suficientă pentru a se bate de la egal la egal cu liderii acestui segment de piață. Este important de reținut că nu este cea mai bine vândută mașină electrică din regiune, ci se află pe locul patru, la distanță de doar un exemplar înmatriculat de Peugeot e-208. Pe prima poziție în septembrie, în segmentul de electrice din Franța, s-a situat Tesla Model 3, cu 2.833 unități, iar pe locul al doilea s-a clasat Renault Zoe, cu 2.382 unități înmatriculate.

Pe întregul an 2021, chiar dacă s-a lansat de curând, Dacia Spring ocupă deja o poziție în top 10, cu 3500 de autoturisme înmatriculate în Franțe. Pe primele nouă locuri, în fața modelului românesc asamblat în China, se află Tesla Model 3 (18.501 unități), Renault Zoe (15.504), Peugeot e-208 (13.154), Fiat 500 e (6.862), Renault Twingo (5.782), Kia e-Niro (4894), VW ID.3 (3909), Peugeot (e-2008 (3.864), Hyundai Kona (3.581).