Cea mai bună alternativă la Dacia Spring nu e Tesla: vine de la turci și rupe gura târgului

Cea mai bună alternativă la Dacia Spring nu e Tesla: vine de la turci și rupe gura târgului

Dacă credeai că varianta ideală la Dacia Spring vine de la Tesla, te-ai înșelat. Iată ce au făcut turcii în materie de vehicule electrice.

Gürcan Karakaş, CEO al companiei turce TOGG, a anunțat că primele vehicule 100% electrice „Made in Turkey” vor ieși de pe linia de asamblare a uzinei din Gemlik până la finalul lui 2022.

Dacia Spring de Turcia vine la sfârșitul anului viitor

Dacia Spring

Visul de peste zece ani al turcilor de a avea o marcă auto națională de automobile 100% electrice se apropie de realizare. Într-o declarație oferită presei germane, citată de Economica.net, Gürcan Karakaş, directorul executiv al TOGG (Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu A.Ş.) a menționat că uzina din Gemlik, de lângă Bursa, va începe producția de serie până la finalul lui 2022, iar mașinile vor începe imediat să fie comercializate pe piața internă.

După debutul de anul viitor pe piața turcă, în doar un an – un an și jumătate, vor începe și exporturile, iar prima piață europeană care va începe comercializarea va fi cea germană.

Detalii despre proiectul ambițios al turcilor au fost prezentate încă din 2018 de președintele Recep Tayyip Erdogan, odată cu fondarea companiei TOGG, dar și la prezentarea primelor prototipuri în decembrie 2019, conform LifeNews.ro, citat de Economica.

Acum, pe lângă confirmarea datei de lansare a producției, a fost anunțată semnarea unui parteneriat cu producătorul chinez de baterii Farasis și crearea unui centru de inginerie denumit TOGG Europe GmbH, în Germania. Se pare că turcii încearcă prin acest model de business – dezvoltarea noilor produse într-un centru propriu din Germania – să copieze succesul repurtat de mărcile coreene, atunci când au decis să producă vehicule dedicate piețelor din Europa.

Conform oficialului TOGG, până în 2030, la uzina din Turcia vor fi produse un milion de unități din cinci modele diferite complet electrice. Toate drepturile de proprietate intelectuală și industrială asupra acestora aparțin în totalitate TOGG.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: