Dacia Spring, din nou disponibilă: cum faci comandă și când primești mașina electrică de la Mioveni

Dacia Spring, din nou disponibilă: cum faci comandă și când primești mașina electrică de la Mioveni

Dacia Spring a fost un succes răsunător printre români și, chiar dacă nu au fost livrate exemplarele comandate, constructorul de la Mioveni a deblocat din nou comenzile pentru prima mașină românească electrică de serie.

În martie 2021, aproximativ 4000 de comenzi s-au înregistrat pentru autoturismul electric Dacia Spring. Valoarea este cu atât mai impresionantă cu când se apropie de totalul vânzărilor de mașini electrice din 2019 (1500 exemplare) și 2020 (2900 exemplare) de pe teritoriul României.

“Redeschidem comenzile pentru modelul electric Dacia Spring. Acestea se vor accepta în limita notelor de înscriere în programul Rabla Plus, desfăşurat prin PSIPAN”, se arată într-un comunicat al reprezentanților Dacia.

Ca referință, dacă modelul electric îți este străin, merită să ai în vedere câteva particularități. Spring este în momentul de faţă cel mai accesibil automobil electric de pe piaţa europeană şi singurul care în România poate fi cumpărat cu mai puţin de 10.000 de euro. Singurul care se apropie de această valoare infimă e VW e-Up!, care are un preţ de listă de 24.000 de euro şi care poate fi cumpărat prin Rabla Plus cu 14.000 de euro.

Cât costă Dacia Spring, când o primești

În România, dacă vrei să profiți de subvențiile puse la dispoziție de statul român, modelul electric de la Mioveni poate fi cumpărat cu 7.700 de euro sau 49 de euro pe lună utilizând bonusurile programelor Rabla (1.400 de euro) şi Rabla Plus (10.000 de euro), preţul său fiind de 18.100 de euro în versiunea de top, echiparea sa având dotări precum sistem de navigaţie şi aer condiţionat.

În privința specificațiilor tehnice, Dacia Spring dispune de un motor de 45 CP şi are o autonomie de 230 km, care creşte la 305 km în oraş.

Cei de la Dacia s-au ferit să ofere termene clare de livrare pentru noile mașini electrice, dar primele exemplare ar trebui să ajungă la stăpâni în luna septembrie a acestui an, în timp ce comenzile care se fac acum trebuie să fie onorate în maxim 240 de zile.