Dacia, premieră mondială: noul model pe care-l va lansa curând te va uimi

Dacia, premieră mondială: noul model pe care-l va lansa curând te va uimi

Dacia nu se oprește cu surprizele la versiunea facelift a Duster și va prezenta curând un nou model. Premiera mondială va avea loc la Munchen.

Se zvonește de ceva vreme despre un model care să înlocuiască Lodgy și Logan MCV. Deși planurile păreau abandonate, se pare că producătorul de la Mioveni nu a renunțat la idee.

Dacia a confirmat că va prezenta la Munchen, în luna septembrie, noul model de crossover – denumit Grand Duster. E vorba de o mașină cu 7 locuri, surprinsă de mai multe ori în trafic, în probe, camuflată.

Noul Grand Duster, prezentat curând de Dacia

În cadrul evenimentului IAA Mobility din Munchen, Dacia își va lansa oficial nou logo și noua identitate vizuală. Acolo va fi prezent și Grand Duster.

Premiera va avea loc pe 3 septembrie.

”După seria recentă de lansări, printre care noile Logan, Sandero și Sandero Stepway, vehiculul electric Spring și noul Duster, Dacia continuă să-și reînnoiască gama de modele. Astfel, la Munchen va fi prezentat în premieră mondială noul model Dacia de 7 locuri, un vehicul familial și polivalent. Acest model inedit va fi dezvăluit online în data de 3 septembrie, în timp ce prezentarea fizică va avea loc la salonul de la Munchen în data de 6 septembrie 2021”, a transmis Dacia.

Dacia va fi prezentă la IAA Mobility de la Munchen cu un ”dispozitiv complet”:

⦁ În ziua de 6 septembrie, la centrul expozițional.

⦁ Între 7 și 12 septembrie în centrul orașului Munchen, cu toată gama de modele.

⦁ Navetele între centrul expozițional și centrul orașului vor fi realizate în Dacia Spring, modelul electric cel mai accesibil de pe piață, care va putea fi astfel testat pe viu de publicul larg

Se zvonea de multă vreme că Dacia va veni în 2021 și cu un înlocuitor pentru modelele Lodgy și Logan MCV. Noul Grand Duster va avea 7 locuri, din pozele camuflate pare că aduce a Volvo V60 și e posibil să aibă o lungime de aproximativ 4,5 metri.

Posibil să fie într-o versiune mai înaltă decât actuala generație Duster, undeva apropiat de Stepway. Motorizarea ar cuprinde și motorul 1.3 TCe cu patru cilindri și cu puteri de 100 și 140 cai putere. De asemenea, e vehiculată o versiune hibridă 1.6 E-Tech de 140 de cai putere.

Toate detaliile, însă, vor veni de la Dacia în luna septembrie.

Citește și: