Anunțul Dacia pentru fanii brandului: ce știm despre crossover-ul cu 7 locuri, înainte de lansare

Anunțul Dacia pentru fanii brandului: ce știm despre crossover-ul cu 7 locuri, înainte de lansare

Peste doar câteva zile, Dacia va dezvălui cel de-al zecelea model din istoria companiei. Este vorba de un crossover care a mai făcut în trecut subiectul unor știri, dar acum a fost confirmat cel mai important detaliu despre bolidul cu 7 locuri.

Dacia lucrează de ceva timp să adreseze nevoile unui număr cât mai mare de utilizatori de autoturisme. În acest scop, lansează modele cât se poate de variate, mai mici sau mai mari, cu propulsie electrică sau cu motoare hibrid. Unul dintre cele mai interesante și originale modele se pare totuși că va fi un crossover menit să facă valuri la Munchen, începând cu 6 septembrie, în cadrul Salonului Auto IAA.

Până atunci, însă, pe 3 septembrie, se va bucura și de un eveniment dedicat la nivel local. Dacă aveți o curiozitate despre lansările brandului din următoarea săptămână, accesați events.dacia.com. Pe site-ul cu pricina, vor fi transmise în direct evenimentele.

 

Dacia Jogger, primul crossover cu 7 locuri de la Mioveni

Dacia Jogger a fost confirmată oficial de către oficialii de la Mioveni, un crossover cu spațiu generos la interior și linii de design ce se vor diferenția de Sandero Stepway într-o manieră semnificativă. În comunicatul oficial este definit ca un ”vehicul polivalent”. La nivel global, probabil că va face parte din categoria MPV (multipurpose vehicle), o zonă de piață care în trecut a fost adresată de Lodgy. Spre deosebire de Lodgy, însă, Jogger va părea mai degrabă un SUV modern.

”Se va numi Dacia Jogger! Un nume simplu și cu sonoritate internațională a fost ales pentru a denumi cel nou model al gamei Dacia. Este vorba de un vehicul de familie, cu 7 locuri, polivalent, care va fi dezvăluit în cadrul unui eveniment digital live în data de 3 septembrie”, transmite Dacia pentru Profit.ro.”Evocând sportul, natura și energia pozitivă, Dacia Jogger se poziționează ca un vehicul de familie perfect adaptat ieșirilor în aer liber. Jogger reflectă spiritul pragmatic și autentic al mărcii Dacia și mediul „outdoor” al noii identități de marcă”, au adăugat oficialii români.

În portofoliul Dacia, noul Dacia Jogger va înlocui două modele, Lodgy și Logan MCV. Acestea aveau mai multe trăsături comune, iar înlocuirea lor cu o singură serie va aduce mai multe beneficii financiare pentru constructorul român. ”Disponibil în două configurații, cu 5 sau 7 locuri, Dacia Jogger este partenerul ideal al familiilor (numeroase), atât în traseele urbane din viața cotidiană cât și în periplurile mai lungi, prilejuite de ieșirile în natură la sfârșit de săptămână sau în concedii. Cu spiritul pragmatic care o caracterizează, Dacia propune un vehicul care le permite clienților să profite de plăcerile simple ale vieții alături de cei apropiați”, se mai arată în descrierea oficială a noului model.

Dincolo de faptul că Jogger este termenul în limba engleză pentru o persoană care aleargă, cei de la Dacia mai au și alte motive pentru a alege acest nume. ”Jogger este un nume simplu, modern, ușor de pronunțat și înțeles în întreaga lume. Este un nume ce evocă dinamism și energie pozitivă. Sufixul „er”, pe care îl regăsim deja la modelul Duster, SUV-ul emblematic al mărcii Dacia, aduce un aer de familiaritate, reflectând totodată robustețea unui partener de drum ideal în viața de zi cu zi.”

dacia crossover jogger