06 aug. 2021 | 09:52

Dacia senzațională care ar fi bătut BMW și Audi. Motivul pentru care nu a mai văzut străzile României

AUTO
Dacia senzațională care ar fi bătut BMW și Audi. Motivul pentru care nu a mai văzut străzile României

Un model Dacia ar fi putut uimi pe toată lumea și i-ar fi făcut invidioși chiar și pe posesorii de BMW și Audi.

Dacia nu și-a permis extravaganțe de-a lungul timpului și a preferat să meargă pe o rețetă simplă: mașini decente și extrem de accesibile ca preț. Numai că pasionații mărcii și-au dorit întotdeauna ca producătorul să ducă lucrurile mai departe.

Aceștia au căutat să vină cu diverse prototipuri interesante, care ar fi făcut din Dacia, dacă modelele ar fi intrat în producția de serie, un concurent serios pentru mărci premium ca Audi sau BMW. Unul dintre aceste concepte vine de la Alexandru Mariș.

El și-a imaginat cum ar fi putut arăta un model Dacia 1300 cu sute de cai-putere sub capotă și un aspect futurist.

Dacia senzațională care ar fi bătut BMW și Audi

În urmă cu ceva ani, un român și-a imaginat un concept de Dacia 1300, care-ți aduce aminte de modelele vechi Mustang. Arată extrem de futurist, dar, cum spuneam, e doar un concept. Și, cel mai probabil, așa va rămâne. Un astfel de model n-a intrat niciodată în producția de serie.

E greu de crezut că Dacia va avea vreodată curajul să meargă în direcția asta. Dar modelul merită menționat și-l poți studia cu atenție în videoul de mai jos:

De remarcat că nu e singurul model imaginat pentru Dacia. În urmă cu câțiva ani, un alt român venea cu un concept de Dacia futurist. E vorba de Dacia 1410 Sport redesign sau, pe scurt, Brașovia.

Creatorul acestui concept care seamănă cu un Mustang este Teodor Năstase, născut în Brașov și care locuiește în Iași. El și-a publicat creația pe pagina de Facebook TNDesign.

E pasionat de mașini și pe site-ul său a adunat câteva concepte pe care le-ai vrea pe străzi. De la BMW Limo la modelul autohton crossover, fiecare model are ceva futurist, dar și ceva nostalgie în el. El a creat și un model Tesla Roadster ceva mai arătos decât mașina pe care Elon Musk a trimis-o în spațiu cu un manechin la bord.

Conceptul poate fi văzut AICI.