09 iun. 2020 | 13:07

Dacia de senzație care ar ruina BMW, Audi sau Mercedes: iată creația unui român care visează la sute de cai putere

AUTO
Dacia de senzație care ar ruina BMW, Audi sau Mercedes: iată creația unui român care visează la sute de cai putere

Dacia e cunoscută la nivel european și nu numai drept o mașină accesibilă pentru mai toată lumea. Dar ar putea fi mai mult de atât, iar un român și-a imaginat-o drept un model care să se bată cu BMW, Audi sau Mercedes.

Dacia e o marcă extrem de accesibilă. Are un preț rezonabil și mulți spun că-și face foarte bine treaba. E motivul pentru care se vinde extrem de bine în Europa și nu numai, mai ales că Renault aduce la Mioveni și tehnologie de pe modelele mărcii franceze.

Totuși, constructorul auto n-a pariat foarte tare pe desing și s-a ferit să vină cu aspecte futuriste sau extrem de îndrăznețe. Românii, însă, au imaginație.

Cum ar arăta Dacia care ar ruina BMW, Audi sau Mercedes

În urmă cu ceva ani, un român și-a imaginat un concept de Dacia 1300, care-ți aduce aminte de modelele vechi Mustang. Arată extrem de futurist, dar, cum spuneam, e doar un concept. Și, cel mai probabil, așa va rămâne.

Aruncă o privire pe pozele astea și vezi cum ar fi putut arăta Dacia dacă producătorul ar fi avut mai mult curaj în zona asta.

Dacia 1310 concept 2014

Iată și un video cu modelul imaginat de acest român care arată fix așa:

Și nu e singurul model imaginat pentru Dacia. În urmă cu câțiva ani, un alt român venea cu un concept de Dacia futurist. E vorba de Dacia 1410 Sport redesign sau, pe scurt, Dacia Brașovia.

Creatorul acestui concept care seamănă cu un Mustang este Teodor Năstase, născut în Brașov și care locuiește în Iași. El și-a publicat creația pe pagina de Facebook TNDesign. E pasionat de mașini și pe site-ul său a adunat câteva concepte pe care le-ai vrea pe străzi. De la BMW Limo la Dacia crossover, fiecare model are ceva futurist, dar și ceva nostalgie în el. El a creat și un model Tesla Roadster ceva mai arătos decât mașina pe care Elon Musk a trimis-o în spațiu cu un manechin la bord.

Dacă vrei să te convingi singur, aruncă o privire AICI.