Dacă voiai un telefon cu un kilogram de aur, poți alege între iPhone 12 și Galaxy S21: cât costă

Dacă voiai un telefon cu un kilogram de aur, poți alege între iPhone 12 și Galaxy S21: cât costă

Caviar are o lungă istorie când vine vorba smartphone-uri tradiționale integrate în pachete extravagante la prețuri extraordinare. Continuă acest trend cu două ediții limitate de iPhone 12 Pro și Galaxy S21 Ultra.

În cazul în care ai urmărit progresia prețului la aur în ultimul an și ți se pare o investiție bună, dar nu vrei să-l ții într-un seif uitat de lume, poți cumpăra un kilogram în jurul unui telefon, cu conectivitate 5G și performanță de top. Nu costă decât 133.000 de euro sau 159.000 de dolari, în funcție de moneda în care îți ții economiile.

Creația din imaginea de mai sus vine de la Caviar și este intitulată Goldphone, într-o manieră cât se poate de sugestivă. Deși discutăm de un singur nume, de fapt, face referire la două produse diferite, Apple iPhone 12 Pro și Samsung Galaxy S21 Ultra.

iphone aur 1kg copy

Este important de reținut că, din motive greu de înțeles, versiunea de Galaxy S21 Ultra Goldphone este cu 10.000 de dolari mai scump. Ajungi să plătești 169.000 de dolari pe ea, deși cantitatea de aur este identică în ambele situații. Discutăm de 1000 de grame de aur sau un kilogram.

Doar șapte astfel de gadgeturi prețioase vor fi create în versiunea iPhone 12 Pro și alte șapte în versiunea Galaxy S21 Ultra. Telefoanele sunt încastrate într-un kilogram de aur de 24 de karate. Aceasta nu este o carcasă. Nu poate fi dată jos. În ceea ce privește diferența de preț între un bloc de aur de aceeași greutate și acest telefon ”din aur”, creațiile Caviar sunt cam de trei ori mai scumpe.

Merită reținut că, de obicei, Caviar folosește aur de 18 karate în construcțiile sale, mai puțin pur, dar un pic mai rezistent. Aurul de 24 de karate, deși este mai scump, este și semnificativ mai sensibil, mai moale. Din acest motiv, nu este neapărat ideal pentru un telefon. Fiecare telefon va fi livrat oriunde pe mapamond de către un curier privat într-un seif. Pentru mai multe detalii sau o eventuală comandă, poți accesa site-ul producătorului.

Citește și: