Dacă mergi în vacanță în această țară, trebuie să fii atent la aceste păsări: de ce reprezintă un pericol

Dacă mergi în vacanță în această țară, trebuie să fii atent la aceste păsări: de ce reprezintă un pericol

Păsările Rhea americane sunt o specie de păsări Nandu. Sunt mari, asemănătoare cu struțul, care nu zboară, dar sunt foarte bune alergătoare. Acum, aceste păsări mănâncă recoltele din Germania.

Acest animal exotic se simte ca acasă, deși este pe un teren străin. Vorbim despre Rhea, o pasăre mare, a cărei dimensiune este egalată doar de pofta de mâncare. Originară din America de Sud, se simte acum în largul ei în nordul Germaniei.

Rezervația biosferei Schaalsee a devenit casa celei mai mari populații de păsări Rhea din Europa, notează Digi24. Și dacă acest lucru este pe placul ecologiștilor, pentru fermieri sunt o adevărată pacoste. Păsările găsesc multă hrană pe câmpurile lor și nu au prădători naturali.

Aceste păsări fac pagube și enervează fermierii din Germania

Fac pagube de mii de euro. Păsările flămânde sunt foarte mulțumite de rapița sa. Nu-i de mirare, pentru că este o hrană care le dă multă energie.

„Aceasta este una dintre plantele din care au mâncat. Uite, aici poți vedea cum au mâncat florile”, se plânge Thomas Teut, un fermier, arătând planta distrusă.

Fermierul spune că păsările Rhea îl obligă să planteze cu 20% mai multă rapiță, iar paguba e de câteva mii de euro.

„Mulți oameni cred că sunt minunate. Și noi credem că păsările sunt grozave, dar când hrana lor e plătită din buzunarul tău, te enervezi. Ca fermieri, suntem obișnuiți să avem daune cauzate de animalele sălbatice. Dar acesta este un caz extrem, iar acestea sunt animale sălbatice care nu prea au nimic de-a face cu noi”, spune el.

Nu departe de câmpurile lui Teut, în orașul Gross Grönau din nordul Germaniei, au fost odată șase păsări Rhea americane care trăiau într-o grădină zoologică privată. Acum vreo 20 de ani, poarta a fost lăsată deschisă și păsările, originare din America de Sud, au scăpat din țarcurile lor și au reușit să se reproducă cu succes în această zonă.

Asta înseamnă că păsările sunt responsabilitatea pădurarului Mario Axel, din cadrul Rezervației Biosferei UNESCO din Schaalsee. El și colegii săi numără păsările Rhea la intervale regulate. Ca urmare a neatenției de acum 20 de ani, populația de păsări a crescut la șase sute de exemplare.

Păsările Rhea americane sunt, cu siguranță, o atracție pentru localnici și pentru turiști. Dar trebuie să fii atent, dacă ajungi prin Germania: nu știi cum reacționează animalele sălbatice.