10 iun. 2021 | 14:05

Dacă ai iPhone, Apple te convinge să-ți iei și ceasul: de ce este important

ACTUALITATE
Dacă ai iPhone, Apple te convinge să-ți iei și ceasul: de ce este important

În cazul în care ești utilizator de iPhone, Apple te va convinge să cumperi și ceasul, având în vedere noile opțiuni care vin la pachet odată cu lansarea iOS 15. Apple Watch va da dovadă de foarte multe facilități în combinație cu telefonul gigantului tehnologic.

Astfel, vei putea emite comenzi vocale pentru Siri, fără a mai fi nevoie să îți deblochezi telefonul. Aceasta este doar una dintre noile opțiuni care vin odată cu iOS 15. Tot ceea ce vei mai avea nevoie va mai fi un Apple Watch. Viitoarea platformă mobilă este acum disponibilă ca versiune beta pentru dezvoltatori.

Potrivit 9to5Mac, compania va extinde funcția ”Deblocați cu Apple Watch”, funcție lansată odată cu iOS 14.5. Funcția îți oferă posibilitatea de a-ți debloca iPhone-ul prin Face ID chiar și în timp ce porți o mască, în cazul în care ceasul Apple autentificat se află în apropiere. Cu toate acestea, funcționează numai pe iOS 14.5 dacă încerci să utilizezi dispozitivul și camera TrueDepth detectează o mască. Va trebui totuși să te autentifici dacă dorești doar să emiți comenzi vocale pe care Siri să le ia în considerare. Acest lucru se va schimba odată cu iOS 15.

Cum funcționează ceasul Apple împreună cu iPhone-ul tău

Apple a actualizat această funcție, care va utiliza conexiunea dintre telefonul iPhone și ceasul Apple, pentru a emite comenzi Siri. Mai întâi, nu va mai fi necesară deblocarea telefonului cu un Face ID sau o parolă. Totuși, ceasul trebuie să fie în apropierea acestuia și trebuie deblocat. În mesajul Apple se arată:

”Utilizați conexiunea securizată la Apple Watch pentru solicitări Siri sau pentru a debloca iPhone-ul atunci când o obstrucție, cum ar fi o mască, împiedică identificarea feței să vă recunoască fața. Ceasul dvs. trebuie să fie protejat prin parolă, deblocat și să se afle pe încheietura mâinii”

iOS 15, cu toate caracteristicile sale de confidențialitate, care includ funcții de recunoaștere a vorbirii pe dispozitiv pentru Siri, se așteaptă să fie lansat în această toamnă.