Funcția de la iOS 15 de care aveai nevoie. Când va fi disponibilă

Funcția de la iOS 15 de care aveai nevoie. Când va fi disponibilă

Viitoarea versiune de iOS a fost prezentată de către Apple la conferința WWDC. După ce Apple a început să concureze cu Microsoft, Samsung și chiar Google, acum ia fața și aplicației Zoom. Iată care e funcția surpriză de la Apple.

Astfel, Apple a început conferința anuală WWDC cu un anunț despre aplicația de videocall de pe iPhone – FaceTime, care devine mult mai practică și îi va face concurență serioasă lui Zoom.

Care este schimbarea la FaceTime? Utilizatorii pot de acum să intre în videoconferințe cu oricine, chiar dacă aceștia au telefon cu Android sau computer cu Windows, notează Mediafax.

Funcția de la Apple va apărea în toamnă

“De acum, poți să generezi un link pentru o convorbire prin FaceTime și să îl distribui oriunde. Este un mod grozav să planifici o convorbire. Poți trimite un link FaceTime prin SMS, email, WhatsApp sau poți intra în calendar, ca să creezi un eveniment, astfel încât toată lumea să știe când vă întâlniți. Și de acum, nu doar device-urile Apple pot să intre pe linkurile FaceTime pentru a se alătura videoconferinței”, spune Craig Federighi, vicepreședinte inginer software Apple, citat de aceeași sursă.

În cadrul conferinței, gigantul tehnologic a prezentat toate noutățile pe care iOS 15 le va aduce pe telefon. Noul sistem de operare va fi disponibil în toamnă, odată cu viitoarea generație de iPhone 13.

Una dintre acestea este recunoașterea textului dintr-o poză.

Totul începe cu camera. Hai să vă arăt. Să spunem că tocmai am terminat o întâlnire cu echipa. Și vreau să fotografiez notițele scrise pe tablă. Pot să îndrept camera spre tablă și un indicator o să apară în partea din dreapta jos. Când apăs, textul iese la suprafață. Pot folosi gestul normal de selectare a textului și să copiez. Și apoi pot intra în mail și să las textul acolo”, explică Federighi.

FaceTime este doar una dintre aplicațiile de bază din iOS, care beneficiază de o revizuire majoră cu iOS 15. Apple a prezentat, de asemenea, noi versiuni de mesaje și hărți. Apple nu a împărtășit o dată de lansare, dar este probabil ca gigantul să transmită actualizarea utilizatorilor la sfârșitul acestui an.

Citește și: