16 iul. 2021 | 08:30

Dacă ai DIGI RCS RDS și pleci din țară, trebuie să știi asta: cum activezi roamingul, să nu rămâi fără internet

ACTUALITATE
Dacă ai DIGI RCS RDS și pleci din țară, trebuie să știi asta: cum activezi roamingul, să nu rămâi fără internet

Spre deosebire de Vodafone sau Orange, dacă ești utilizator de Digi RCS RDS, roamingul nu se activează automat și riști să rămâi fără internet sau, mai rău, fără semnal la telefon când ai plecat în străinătate. Din acest motiv, este foarte important să urmezi pașii de mai jos.

Odată cu relaxarea restricțiilor post-pandemie, numărul celor care au plecat din țară sau plănuiesc să plece în vacanță a explodat. Tot mai mulți oameni vor să rupă granițele, înainte de un nou val, o nouă tulpină și numeroase alte restricții. Dacă ești la Digi RCS RDS și vrei să pleci din țară este incredibil de important să-ți activezi însă roamingul.

Nu se va întâmpla automat, iar dacă te gândești să faci asta când ai trecut deja granița, lucrurile s-ar putea să fie semnificativ mai complicate, dacă nu imposibile în anumite circumstanțe.

Roaming la Digi RCS RDS: cum activezi opțiunea când pleci din țară

În cazul în care ești abonat de telefonie mobilă la Digi RCS RDS, este vital să-ți activezi roamingul înainte să pleci din țară. Pașii pe care trebuie să-i urmezi nu sunt foarte numeroși, dar ar fi bine să nu-i amâni. În plus, există mai multe posibilități pentru atingerea acestui scop. O alegi pe cea care se potrivește în cazul tău:

  • Activarea roaming-ului la Digi RCS RDS se poate face în orice casierie sau punct comercial DigiMobil;
  • Prin apel la *111# se poate activa atât roamingul internațional pentru voce cât și cel pentru date;
  • Prin apel la 777 sau la numărul 031.400.7777 (aceste numere sunt apelabile doar din rețeaua DigiMobil).

Dacă ai plecat deja din țară, după cum am menționat și mai sus, lucrurile se complică. Trebuie să intri pe digicare.rcs-rds.ro, să te autentifici în colțul din dreapta sus cu numele de utilizator și parola aferente contului tău Digi. În noua fereastră, mergi la Administrare servici în stânga paginii, accesezi Roaming date internațional sau Roaming voce internațional. Alegi opțiunea de care ai nevoie și apeși pe activare. La final, în mod previzibil, trebuie repornit telefonul.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele