Cum recuperezi o postare ștearsă de pe Instagram din greșeală sau din alte motive

Cum recuperezi o postare ștearsă de pe Instagram din greșeală sau din alte motive

Instagram vine în sprijinul celor care, din greșeală sau nu, rămân fără o postare pe Instagram. E valabil și pentru cele șterse accidental.

Instagram anunță noi funcții pentru utilizatorii care și-au șters din greșeală o postare sau au rămas fără una din cauza unei tentative de hacking. Platforma anunță că a gândit mai multe metode de sprijin pentru astfel de situații. Astfel, postările nu vor mai fi eliminate direct.

Mai mult, aplicația deținută de Facebook vine cu o nouă categorie pentru aceste postări – denumită recently deleted.

Instagram, funcție pentru situația în care vrei să recuperezi o postare ștearsă

Funcția “recently deleted” îți permite să recuperezi postările șterse din diverse motive – fie pentru că ai eliminat ceva din greșeală, fie pentru că ai fost victima unei tentative de hacking. După modelul pe care funcționează adresa de e-mail, orice postare ștearsă va intra în noua secțiune de unde va putea fi recuperată înainte de a fi ștearsă complet.

Acolo, postările șterse vor fi păstrate timp de 30 de zile în categoria recently deleted. Abia apoi vor fi eliminate definitiv. În tot acest timp, utilizatorul poate recupera oricare din postările ajunse aici, ca atunci când ștergi din greșeală un mail și vrei să-l recuperezi.

De fapt, mai toate aplicațiile au această funcție – Apple Photos și Google Photos, de exemplu, nu elimină imediat conținutul șters de utilizator, ci îl păstrează o perioadă, timp în care poate fi recuperat. La fel se întâmplă și cu pozele pe care le ștergi de pe telefoanele care rulează Android.

În cazul Instagram, aceasta are un dublu rol de protecție. Pe de o parte, utilizatorul este protejat, astfel, de propriile erori, precum ștergerea din greșeală a unei postări. Pe de altă parte, este o măsură de protecție în cazul în care utilizatorul pierde accesul asupra propriului cont, ca urmare a unui hack.

Recuperarea postărilor șterse se va face doar după ce utilizatorul parcurge un pas suplimentar pentru verificarea identității, care va implica comunicarea prin SMS sau email.

Citește și: