Cum poți strica un iPhone, permanent: avertismentul Apple pentru posesorii de biciclete și motociclete

Cum poți strica un iPhone, permanent: avertismentul Apple pentru posesorii de biciclete și motociclete

Dacă ai motocicletă și vrei să-ți cumperi suport pentru iPhone-ul tău, ca să ai acces la GPS când ești pe drum, nu te grăbi.

Într-o nouă postare de la Apple, gigantul tehnologic a avertizat că vibrațiile cu amplitudine mare, „în mod specific cele generate de motoarele de motociclete de mare putere” transmise prin ghidon, pot deteriora camerele telefoanelor așezate pe acesta. După cum menționează postarea, acele daune pot fi permanente.

Cum să nu-ți strici iPhone-ul

O căutare simplă pe Google va afișa postările din ultimii ani ale utilizatorilor de iPhone ale căror camere au fost distruse după ce și-au montat telefonul pe bicicletă sau motocicletă, ca să-l folosească la navigare.

Deși Apple nu a spus de ce lansează un avertisment abia acum, a explicat motivul pentru care atașarea iPhone-ului la o motocicletă îi poate distruge camera. Compania a spus că funcțiile de stabilizare optică a imaginii (OIS) ale camerei și funcțiile de focalizare automată în buclă închisă (AF) pot fi deteriorate de expunerea pe termen lung la vibrații de amplitudine mare. OIS-ul unei camere face posibil ca giroscopul unui dispozitiv să simtă mișcarea. La rândul său, giroscopul își schimbă unghiul și obiectivul se mișcă corespunzător pentru a preveni estomparea atunci când te miști accidental în timp ce fotografiezi.

Între timp, cu AF cu buclă închisă, senzorii magnetici ai unui telefon măsoară vibrațiile pentru a compensa mișcarea, astfel încât obiectivul să poată fi poziționat cu precizie. După cum notează MacRumor, toate modelele de la iPhone 7 încolo vin cu ambele funcții.

Astfel, Apple spune că nu este recomandat să atașezi dispozitive iPhone la motocicletele cu motoare cu putere mare sau cu volum mare. Pentru motorete și scutere, ar fi indicat să cumperi un suport de amortizare a vibrațiilor, pentru a reduce riscul de deteriorare. Sau, pur și simplu, folosește un alt dispozitiv GPS, pentru a te asigura că nu distrugi un dispozitiv care costă sute până la peste o mie de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: