Cum îți face viața mai ușoară smartwatch-ul de la Fitbit: e de folos în timpul somnului

Cum îți face viața mai ușoară smartwatch-ul de la Fitbit: e de folos în timpul somnului

Smartwatch-ul de la Fitbit te poate informa dacă tu sau partenerul tău sforăiți prea tare. Iată cum afli acest lucru.

Conform 9to5Google, Fitbit lansează o funcție „Snore & Noise Detect” care folosește microfonul pe un ceas inteligent Sense sau Versa 3, pentru a detecta atât sunetele „specifice sforăitului”, cât și nivelul de zgomot în general. În teorie, acest lucru ar putea explica de ce te trezești noaptea sau te simți mai puțin odihnit.

Smartwatch-ul de la Fitbit îți spune dacă sforăi

Există o serie de cerințe, însă. Vei avea nevoie de un abonament Premium la zece dolari pe lună sau optzezi de dolari pe an. Pentru a activa această funcție, proprietarii Sense și Versa 3 cu un abonament Fitbit Premium pot accesa pagina „Sleep” din aplicația Fitbit. Ar trebui să existe o opțiune denumită „Verificați sforăitul”, precum și informații suplimentare despre modul în care funcționează funcția.

De asemenea, va trebui să îți menții dispozitivul încărcat. Fitbit notează că monitorizarea are loc la fiecare câteva secunde și recomandă să ai cel puțin 40% din nivelul bateriei înainte de a merge la culcare. Desigur, va trebui să fii de acord cu salvarea datelor despre activitatea ta din timpul somnului, deși le poți șterge în orice moment.

„În timpul somnului, microfonul de pe ceasul inteligent Fitbit poate monitoriza zgomotul, inclusiv sforăiturile de la tine sau de la cineva de lângă tine”, spune compania.

În ceea ce privește ceea ce monitorizează funcția, Fitbit spune că arată intensitatea sunetului sau cât de tare sunt zgomotele din mediul tău, dar și pasajele de sforăit. Datele colectate sunt afișate într-un „raport de sforăit” și le vezi de dimineață, când te trezești.

Într-o secțiune despre confidențialitate, Fitbit mai spune că utilizatorii pot renunța la funcție și pot șterge datele despre sforăit sau zgomotele specifice. Și ca întotdeauna, caracteristica nu este menită să diagnosticheze sau să trateze nicio afecțiune medicală, fiind doar orientativă.